Νέες εκδόσεις για τη Lancia Ypsilon - Αναλυτικά οι τιμές στην Ιταλία


Η Lancia ανακοίνωσε ότι ολόκληρη η γκάμα της νέας Ypsilon είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στην Ιταλία, κάνοντας γνωστές τις τιμές της κάθε έκδοσης, ανάλογα με τον εξοπλισμό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 1/5/2024

Η Lancia βρίσκεται στην εποχή της αναγέννησής της, την οποία ηγείται η νέα Ypsilon. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ τον Μάρτιο αποκάλυψε και τη MHEV εκδοχή του, επεκτείνοντας την γκάμα.

Τώρα, η Lancia ανακοίνωσε δύο νέα επίπεδα εξοπλισμού, που θα σταθούν στο πλευρό της Edizione Cassina κι είναι ήδη διαθέσιμες στην Ιταλία. Ξεκινώντας από τη βασική Lancia Ypsilon, η οποία, σύμφωνα με τους Ιταλούς, απευθύνεται κυρίως σε νεότερο κοινό, χρησιμοποιεί γκριζοπράσινους τόνους στην καμπίνα, με τα καθίσματα να είναι ντυμένα με υφάσματα από ανακυκλωμένο υλικό.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, αισθητήρες παρκαρίσματος, οδηγική υποβοήθηση με προειδοποιήσεις εμπρόσθιας σύγκρουσης, όπως κι ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Android Auto και Apple CarPlay.

Περνώντας στην Ypsilon LX, φέρει τροχούς 17 ιντσών με μοτίβο διαμαντιού και μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, ενώ στο εσωτερικό, έχουν επιλεγεί βελούδινα καλύμματα καθισμάτων κι ένα ανακυκλωμένο υλικό για τις υπόλοιπες επιφάνειες της καμπίνας, που αποτελείται κατά 50% από μαρμαρόσκονη.

Εδώ, προστίθεται ένας ασύρματος φορτιστής, adaptive cruise control, επιλογέας mode οδήγησης και κάμερες κι αισθητήρες τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος του οχήματος. Η ονομασία 'LX' της συγκεκριμένης έκδοσης αποτελεί φόρο τιμής στις εκδόσεις LX που είχαν κυκλοφορήσει το 1996, γιορτάζοντας τα 60ά γενέθλια της αυτοκινητοβιομηχανίας κι αργότερα υιοθετήθηκε από πολυτελή σειρά μοντέλων της Lancia.

Στην κορυφή της γκάμας παραμένει η έκδοση Edizione Cassina, η οποία διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, δύο κάμερες 180 μοιρών στο μπροστινό και το πίσω μέρος, αντίστοιχα, όπως και συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης κι adaptive cruise control.

Η Lancia έκανε γνωστό ότι η εμπορική πορεία της νέας Ypsilon έχει ξεκινήσει, με το βιβλίο παραγγελιών να είναι επίσημα ανοιχτό. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η βασική MHEV έκδοση, με τον τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 L που αποδίδει 100 PS και συνδυάζεται με μπαταρία 48V και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, η τιμή της οποίας ξεκινά από τα 24.900 ευρώ.

Αντίστοιχα, η τιμή για την ηλεκτρική Ypsilon αρχίζει από τα 34.900 ευρώ, σύμφωνα με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Αναλυτικά οι τιμές κι οι εκδόσεις του μοντέλου στην Ιταλία:

 Lancia YpsilonLancia Ypsilon LXLancia Ypsilon Edizione Cassina
MHEV 1.2 L 100 PS 48V24.900 ευρώ27.900 ευρώ28.000 ευρώ
EV 51 kWh 156 PS34.900 ευρώ37.900 ευρώ39.500 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Lancia: Ετοιμάζεται να επιστρέψει στον κόσμο των ράλλυ

Η Lancia επαναφέρει το θρυλικό σήμα HF - Τι σημαίνει ο ελέφαντας

Στο «σφυρί» η Lancia Delta Integrale του επικεφαλής σχεδιασμού της Stellantis (photos)