Σε ποια χώρα το Duster κυκλοφορεί με το σήμα της Renault - Οι διαφορές στα δύο μοντέλα (photos)


Γνωρίζουμε όλοι το Dacia Duster, που πριν από λίγους μήνες πέρασε στην 3η γενιά του. Δείτε σε ποια χώρα είναι διαθέσιμο ως Renault Duster!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: DACIA, RENAULT TURKEY
  • 4/5/2024

To Duster αποτελεί success story για την Dacia, με περισσότερες από 2,4 εκατ. πωλήσεις από το 2010 όταν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Πριν από λίγους μήνες πέρασε στην 3η γενιά του, με πλήθος νέων τεχνολογιών αλλά και υβριδικές εκδόσεις.

Το Car and Driver είχε τη δυνατότητα να το οδηγήσει πρόσφατα στην Ισπανία και σας μετέφερε τις εντυπώσεις του. Ωστόσο, την ίδια δυνατότητα θα έχουν από το ερχόμενο καλοκαίρι και στην Τουρκία. Όχι για το Dacia Duster, αλλά για το Renault Duster!

Στο πλαίσιο του «International Game Plan 2027» και με σκοπό να γίνει κυρίαρχη της αγοράς στη γείτονα χώρα, η Renault παρουσίασε πλήρως πριν από λίγες μέρες το «δικό της» Duster στους εκπροσώπους του Τύπου της Τουρκίας. Οι παραγγελίες του ανοίγουν αυτό το μήνα και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Τουρκίας αυτό το καλοκαίρι.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο Duster; Αμφότερα βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-B του Ομίλου Renault, αλλά το Dacia κατασκευάζεται στη Ρουμανία ενώ το Renault στο εργοστάσιο της Προύσας στην Τουρκία. Εμφανισιακά, δεν βρίσκει κανείς κάποια μεγάλη διαφορά, εκτός από τα λογότυπα. Και εκεί, ωστόσο υπάρχει άλλη μία διαφοροποίηση.

Στο εμπρός μέρος του Renault Dacia, δεν συναντάμε το έμβλημα της γαλλικής φίρμας (όπως συμβαίνει στα νέα Clio και Captur), καθώς η λεπτή μάσκα του Duster με τα φωτιστικά σώματα που παραμένει αναλλοίωτη, «ενσωματώνει» καλύτερα το λογότυπο. Έτσι, μπροστά υπάρχει η λέξη Renault, ενώ το «διαμάντι» τοποθετήθηκε μόνο στο πίσω μέρος, στη θύρα του πορτμπαγκάζ. Στο SUV της Dacia ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Η ίδια κατάσταση συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τη βασική διαφοροποίηση να είναι στο έμβλημα των δύο μοντέλων που συναντά κανείς στο κέντρο του τιμονιού. Ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, το Duster της Τουρκίας μπορεί να διαθέτει τον ίδιο ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και το OpenR σύστημα infotainment με οθόνη 10,1 ιντσών.

Κοινά είναι και τα βασικά συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, ενώ όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, η σημαντική διαφορά είναι η απουσία της έκδοσης διπλού καυσίμου (βενζίνη/υγραέριο) από το Renault Duster.

Ωστόσο και στην Τουρκία υπάρχει η νέα υβριδική έκδοση E-Tech full hybrid (που, μάλιστα, αποδίδει 145 PS) αλλά και η mild hybrid έκδοση με τον 3κυλινδρο κινητήρα 1,2 L με 130 PS. Η τελευταία συνδυάζεται και με τετρακίνηση, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και την ίδια αυξημένη απόσταση από το έδαφος (217 mm) που ισχύει και για το Dacia Duster 4X4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mitsubishi ASX vs Renault Captur: Βρείτε τις διαφορές! (photos)

Βρείτε τις διαφορές στα αυτοκίνητα: Το ένα είναι Renault 4 και το άλλο Suzuki!

Βρείτε τις διαφορές: Μόνο μία από τις δύο Ferrari είναι αυθεντική (photos)