Alpine A390: Σε αυτό το EV της Nissan θα βασιστεί το νέο crossover των Γάλλων


Το νέο μοντέλο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα τετρακίνηση κι ισχύ που θα αγγίζει έως και τα 400 PS.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NISSAN EUROPE - SEBASTIEN MAUROY
  • 23/3/2024

Τον Ιούλιο του 2023, η Alpine αποκάλυψε το «Γκαράζ των Ονείρων» της: Μία σειρά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα καταφτάσουν μέχρι το 2027, το πρώτο εκ των οποίων είναι η A290, η «ακραία» έκδοση του EV πόλης, Renault 5, που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

Το επόμενο μοντέλο που θα προστεθεί στην γκάμα των Γάλλων είναι ένα ηλεκτρικό compact crossover GT, που θα καταφτάσει το 2025 και του οποίου πλέον γνωρίζουμε την ονομασία: Alpine A390. Πρόκειται για τη σπορ έκδοση του Renault Megane E-Tech και του Nissan Ariya κι αναμένεται να είναι μια πολύ ιδιαίτερη προσθήκη στους καταλόγους της Alpine.

Το μήκος της A390 αναμένεται να ξεπεράσει τα 4.199 mm του Megane E-Tech, αλλά και τα 4.595 mm του Ariya, αφού λέγεται ότι θα κυμαίνεται στα 4.600 mm. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Medium του ομίλου Renault, η οποία φιλοξενεί επίσης τα Megane E-TechScenic E-Tech και Nissan Ariya και την επόμενη γενιά του Leaf.

Φυσικά, ως πιο σπορ όχημα διά χειρός Alpine, το νέο μοντέλο θα διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ, η οποία ενδεχομένως θα προέρχεται από δύο ή τρεις ηλεκτροκινητήρες. Συνολικά, οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την A390 να έχει τετρακίνηση και να αγγίζει τα 400 PS. Υπάρχουν, ωστόσο, σκέψεις και για έκδοση με την κίνηση σε δύο εκ των τεσσάρων τροχών, η οποία θα προστεθεί στην γκάμα του μοντέλου μετά το λανσάρισμά του. 

Εκτός από τις επιδόσεις, η Alpine θα εστιάσει και στη χρηστικότητα, προσφέροντας στο νέο της δημιούργημα μία μπαταρία 90 kWh, που, σε συνδυασμό με την άριστη αεροδυναμική, θα μπορεί να παρέχει υψηλά επίπεδα αυτονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Alpine A290: Η «καυτή» έκδοση του νέου Renault 5 έρχεται με 272 PS (photos)

Η Michelin κατασκεύασε ειδικά ελαστικά για το νέο hot hatch της Alpine (video)

Η Alpine A110 R υποδέχεται την έκδοση «Turini» - Οι τιμές στη Γαλλία