Ξεχάστε την BMW M3 - Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο του τμήματος Μ είναι ηλεκτρικό!


Ο αγωνιστικός βραχίονας της BMW έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ το 2023, παραδίδοντας περισσότερα από 202.000 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 16/1/2024

Η BMW ολοκλήρωσε το 2023 με θετικό τρόπο, όσον αφορά στις πωλήσεις. Παρά τις προκλήσεις και τα προβλήματα, μεταξύ των οποίων ήταν κι οι αυξημένες τιμές των EV, οι Βαυαροί κατάφεραν να «τερματίσουν» μπροστά από τους Γερμανούς αντιπάλους τους, τη Mercedes και την Audi, καταγράφοντας εντυπωσιακές επιδόσεις.

Κοιτάζοντας, πιο συγκεκριμένα, το τμήμα M της αυτοκινητοβιομηχανίας, δηλαδή τον αγωνιστικό της βραχίονα με τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων, έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ του, παραδίδοντας 202.530 οχήματα μέσα στο έτος. Παρουσίασε, δηλαδή, 14,3% αύξηση στις πωλήσεις σε σχέση με το 2022.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, οι ΗΠΑ ήταν η πιο σημαντική αγορά το 2023, με τη Γερμανία και το Ην. Βασίλειο να ακολουθούν.

Η M3 Sedan κι η M4 Coupe συνεχίζουν να αποτελούν τα δυνατά «χαρτιά» της BMW M, αφού εκείνες ήταν τα κορυφαία σε πωλήσεις σπορ μοντέλα στον κόσμο για το 2023. Όμως, καμία εξ αυτών δεν ήταν το best seller του τμήματος M.

Το μοντέλο που βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων στην γκάμα του αγωνιστικού βραχίονα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν η i4 M50, η οποία θριάμβευσε στη δεύτερη χρονιά της στην αγορά, συνεχίζοντας την ήδη επιτυχημένη πορεία της.

«Η συνεχιζόμενη επιτυχία της BMW i4 M50 επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη γκάμα των προϊόντων μας και τον συνδυασμό βιώσιμων τεχνολογιών κίνησης με μία έντονα συναισθηματικά οδηγική εμπειρία,» είπε σχετικά ο Franciscus van Meel, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW M.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέλος οι γρίφοι! Η BMW απλοποιεί τις ονομασίες των αυτοκινήτων της

BMW M: Τα γράμματα «M» και «i» δεν θα μπουν ποτέ μαζί σε ονομασία μοντέλου

Ζήτω ο λεβιές! Η BMW M2 με μηχανικό κιβώτιο είναι εξαιρετικά δημοφιλής