Η Cagiva γιορτάζει 40 χρόνια Ιταλικής μοτοσυκλέτας


Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της Cagiva και το Cagiva Club Italia έχει διοργανώσει ένα εορταστικό πρόγραμμα στη Schiranna, στο κτιριακό συγκρότημα όπου εδρεύει η MV Agusta.

 

  • 13/9/2018

Εκεί θα γιορταστούν τα αγωνιστικά κατορθώματα της Cagiva σε GP 500, Paris-Dakar, motocross και παντός είδους αγώνες sport production, θα επιστρέψουν μνήμες και ιστορίες που γαλούχησαν μοτοσυκλετιστές από πολλές διαφορετικές γενιές.

Οι όχθες της λίμνης Varese έχουν φιλοξενήσει τρεις μάρκες, ξεκινώντας από το 1950 με την Aermacchi και εν συνεχεία με τις Cagiva και MV Agusta. Οι αδελφοί Claudio και Gianfranco Castiglioni εδραίωσαν την Cagiva τον Νοέμβριο του 1978 και, μετά από μια σειρά εμπορικών και αγωνιστικών επιτυχιών, ο Claudio Castiglioni επανέφερε στη ζωή την ένδοξη MV Agusta, υλοποιώντας το όνειρό να δει το τετρακύλινδρο F4, ένα παγκόσμιο σύμβολο σχεδιασμού, να φτάνει σε ευρεία παραγωγή.

Τα «40 χρόνια Ιταλικής μοτοσυκλέτας» διοργανώνεται από το Cagiva Historical Registry με την πολύτιμη συνεργασία των International Motoclub of Cascina Costa, Aermacchi Historical Registry και του 100HP Motoclub. Στην εκδήλωση οι μοτοσυκλέτες των Cagiva, Aermacchi και MV Agusta θα παραχθούν μαζί με αυτές των Husqvarna, Ducati και Moto Morini, δηλαδή τις εταιρείες που αγοράστηκαν και έκαναν νέο ξεκίνημα στα χέρια του Claudio Castiglioni. Αυτή η εκδήλωση είναι η ιδανική ευκαιρία να θυμηθούμε τον επί μακρόν πρόεδρο της MV Agusta, αλλά και τον Massimo Tamburini, έναν πραγματικό καλλιτέχνη του σχεδιασμού και πολύ καλό φίλο και συνεργάτη του “Signor Claudio”.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 το πρωί, με την έκθεση μοτοσυκλετών Aermacchi, Cagiva και MV Agusta στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, μαζί με μοντέλα Husqvarna, Ducati και Moto Morini από την εποχή που ανήκαν στον όμιλο της Cagiva.

Σε έναν εσωτερικό χώρο θα εκτίθενται τα σημαντικότερα αγωνιστικά και μοντέλα παραγωγής που βγήκαν από τη Schiranna από το 1950 ως και σήμερα.

Στις 12 το μεσημέρι μια παραδοσιακή μοτοσυκλετιστική βόλτα με πρώην αγωνιζόμενους και διασημότητες που σχετίζονται με τον κόσμο των μοτοσυκλετών από το Varese θα καταλήξει στην όχθη της λίμνης για ομαδικά γκάζια ως φόρο τιμής στους Claudio Castiglioni και Massimo Tamburini.

Από τις 2 μ.μ. και μετά θα κυριαρχήσει μουσική από τη δεκαετία του ’80, μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Σημειώνεται πως όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν την εκδήλωση με μοτοσυκλέτες άλλων εταιρείων, θα μπορούν να παρκάρουν σε συγκεκριμένο χώρο εκτός του εργοστασίου.