Η Γερμανία προσκαλεί τη Harley-Davidson στο Βερολίνο!


Καθώς ο εμπορικός πόλεμος Η.Π.Α. με Ευρώπη και Κίνα καλά κρατεί, αρκετές Αμερικανικές εταιρίες επεξεργάζονται το ενδεχόμενο να μεταφέρουν παραγωγή εκτός Η.Π.Α. ώστε να αποφύγουν τις επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η Ε.Ε. ως αντίποινα στους ανάλογους φόρους που φόρτωσε ξαφνικά ο Donald Trump σε Ευρωπαϊκές εισαγωγές.

  • 17/7/2018

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Harley-Davidson πως εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της εκτός Η.Π.Α. έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές, με τελευταία αυτή που έρχεται από τη Γερμανική εμπορική υπηρεσία Berlin Partner.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρός της, Stefan Franzke, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της H-D, Matthew Levatich, για να του προτείνει το Βερολίνο ως ιδανικό προορισμό για μια γραμμή παραγωγής της. Η επιστολή του Franzke, με ημερομηνία τη σημαδιακή 14η Ιουλίου (ημέρα ανεξαρτησίας των ΗΠΑ), ξεκινά ποντάροντας στις βασικές γραμμές του μάρκετινγκ της H-D:

“Ψάχνεις για την ελευθερία; Πάνω απ’ όλα, το Βερολίνο είναι η πόλη της ελευθερίας.”

Συνεχίζει εκθειάζοντας βασικά προσόντα του Βερολίνου, όπως τη θέση του στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά και το γεγονός πως ήδη εκεί φιλοξενείται ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της BMW.

Επίσημη τοποθέτηση-απάντηση από την πλευρά της H-D δεν έχει προκύψει ακόμη, ωστόσο είναι βέβαιο πως οι ιθύνοντες της εταιρείας έχουν στα χέρια τους μια πολύ καυτή πατάτα.

Ειδικά όταν ο πρόεδρος των Η.Π.Α. τους αφιερώνει τόσο απειλητικά tweets:

“Μια Harley-Davidson δεν πρέπει ποτέ να φτιαχτεί σε άλλη χώρα. Ποτέ! Οι υπάλληλοι και οι πελάτες τους είναι ήδη πολύ νευριασμένοι μαζί τους. Αν το κάνουν, προσέξτε, θα είναι η αρχή του τέλους τους – παραδόθηκαν, τέλειωσαν! Η αύρα τους θα έχει χαθεί και θα φορολογηθούν όπως ποτέ ξανά!”