Ανανέωση για τα Husqvarna Svartpilen και Vitpilen 2024


Η Husqvarna παρουσίασε τα ανανεωμένα Vitpilen και Svartpilen, τα οποία δέχονται τις περισσότερες αλλαγές από την παρουσίαση τους το 2018.

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 17/1/2024

Για το 2024 οι αλλαγές στα μικρά λευκά (Vit) και μαύρα (Svart) βέλη (Pilen) περιλαμβάνουν μεγαλύτερο μεταξόνιο, νέο πλαίσιο, νέο ψαλίδι από αλουμίνιο και αναθεωρημένο ύψος σέλας, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά στις στροφές διατηρώντας παράλληλα τη σταθερότητα.

Τα μοντέλα Vitpilen επωφελούνται περαιτέρω από τα νέα τιμόνια που προσφέρουν μειωμένο βάρος για σύστημα διεύθυνσης, ενώ με μηχανικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν πιο "συμπαγή" τη σειρά των κινητήρων, έρχεται και η σύμπνοια με το EURO 5 . Ακόμα, βελτιωμένη ανακοινώνεται η κατανομή βάρους αλλά και το αναθεωρημένο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ξεκινώντας από τα Vitpilen 401 και Svartpilen 401 με τον μονοκύλινδρο κινητήρα 399 cc απόδοσης 45 hp, τα ατσάλινα πλαίσιά τους συνεργάζονται με ένα νέο ψαλίδι από αλουμίνιο. Μοιράζονται επίσης κοινή τεχνολογία όπως traction control, λειτουργίες οδήγησης, ρυθμιζόμενη ανάρτηση της WP, φρένα ByBre και cornering ABS της Bosch. Ακόμα, η τεχνολογία Easy Shift επιτρέπει τις αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη, ενώ η οθόνη TFT 5", το φινίρισμα υψηλής ποιότητας με αυτοκόλλητα και οι ζάντες 17'' ολοκληρώνουν το στυλ των μοντέλων Vitpilen και Svartpilen.

Το μικρότερο Svartpilen 250 συνδυάζει έναν ελαφρύτερο μονοκύλινδρο κινητήρα 249 cc, απόδοσης 31 hp με νέο ελαφρύ πλαίσιο, αλουμινένιο ψαλίδι και πιο όρθια θέση οδήγησης. Στις αναρτήσεις συναντάμε την WP, στα φρένα τη ByBre και στο ABS το δικάναλο σύστημα της Bosch. Ακόμα έχουμε νέα οθόνη LCD 5'', premium φινίρισμα βαφής με αυτοκόλλητα και χυτές ζάντες 17''.

Τέλος, στα μικρότερα τέκνα της σειράς με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 125 cc και των 15 hp, τα νέα Svartpilen 125 και Vitpilen 125 προσφέρουν μια ευκαιρία για μάθηση και εξερεύνηση στους νέους αναβάτες, συνδυάζοντας την εργονομική σχεδίαση με την ευχάριστη οδήγηση. Όπως και τα μεγαλύτερα αδέρφια τους, αμφότερα τα δύο μοντέλα διαθέτουν ανάρτηση της WP, φρένα ByBre και ABS της Bosch.

Η διάθεση των προαναφερθέντων, νέων μοντέλων αναμένεται για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, συνοδευόμενη από μια μακρά λίστα αξεσουάρ τα οποία θα συμβάλλουν τα δέοντα στο κομμάτι της εξατομίκευσης.