EICMA 2023 – Zontes 703 RR Supersport


Ιδού και η δεύτερη μεγάλη έκπληξη από την Zontes, μια τρικύλινδρη supersport, με την εταιρεία να στοχεύει σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 15/11/2023

Η Zontes παρουσίασε τα πρώτα παραδείγματα χρήσης, του τρικύλινδρου κινητήρα της ο οποίος κυκλοφόρησε στα παγκόσμια κανάλια ενημέρωσης, για πρώτη φορά πριν κάποια χρόνια. Εκπλήσσοντας ευχάριστα το κοινό της EICMA 2023, η Zontes δεν παρουσίασε μόνο ένα, αλλά δύο νέα μοντέλα με το νέο μοτέρ, το ένα εκ των οποίων είναι το 703 RR, μία Supersport μοτοσυκλέτα!

Διανύουμε... περίεργες εποχές για τη σχεδίαση των μοτοσυκλετών και αυτό γίνεται σαφές, από τα σχόλια των αναγνωστών μας και όχι μόνο. Η Zontes ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, για τον αιχμηρό σχεδιασμό της σε όλα τα μοντέλα και το νέο 703 RR Supersport είναι πολύ εντυπωσιακό σε πρώτη ματιά. Δείτε, για παράδειγμα, το τελικό της εξάτμισης με την τριπλή απόληξη...

Ο τρικύλινδρος κινητήρας της Zontes, για την συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορεί να αποδώσει 110 ίππους στις 11.000 στροφές, από 699 κυβικά -καθόλου άσχημα, συγκριτικά με τρικύλινδρους κινητήρες άλλων εταιρειών που κυκλοφορούν ήδη. Το πρωτότυπο μοντέλο φέρει επίσης φρένα Brembo με Monobloc δαγκάνες, ανεστραμμένο πιρούνι από την Showa, αλλά και Quickshifter! Θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε αν το μοντέλο θα φτάσει στην παραγωγή, εντός του 2024.