Honda CBR600RR 2024: Παρουσιάστηκε έτοιμο για Ευρώπη


Η Honda αποκάλυψε το νέο CBR600RR στο περιθώριο του 8ωρου αγώνα Αντοχής της Suzuka με σημαντικότερη αλλαγή την προσαρμογή στις νέες ιαπωνικές προδιαγραφές.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 8/8/2023

Ως είχε ανακοινώσει η Honda, στον αγώνα της Suzuka έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου CBR600RR για το 2024. Η μοτοσυκλέτα δε δείχνει να έχει αλλάξει στο παραμικρό από την πρότερη έκδοση του 2021, η οποία ουδέποτε εξήχθη σε Ευρώπη (ή ΗΠΑ), ενώ η Honda δεν έχει δημοσιοποιήσει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου – που έδωσε φυσικά το παρόν στη Suzuka το σαββατοκύριακο που πέρασε, 4-6/8 – οι αλλαγές που έχουν γίνει είναι αδιόρατες στο μάτι και επικεντρώνουν σε κάποια μηχανικά μέρη με στόχο να προσαρμόσουν το CBR600RR στις νέες προδιαγραφές που τέθηκαν σε ισχύ στην Ιαπωνίας, τις Reiwa 2.

Για τον σκοπό αυτόν η Honda φόρεσε στη supersport της μια νέα εξάτμιση με αλλαγές που εντοπίζονται στους λαιμούς και τον καταλύτη, ωστόσο το τελικό παραμένει στην ουρά και δείχνει εν πολλοίς ολόιδιο με τον προκάτοχό του.

Το αποτέλεσμα μετρά 121 hp στις 14,000 rpm και 6.5 kgm στις 11,500 rpm για 194 κιλά, ενώ όλο το τεχνολογικό πακέτο του μοντέλου 2021 διατηρείται ακριβώς ως είχε: πιρούνι Showa Big Piston, δίσκοι 310 mm με ακτινικές τετραπίστονες Tokico, αδρανειακή μονάδα 6 αξόνων (IMU) με cornering ABS και ρυθμιζόμενο cornering Traction Control, μονόδρομος συμπλέκτης με υποβοήθηση, αεροδυναμικά φτεράκια στο φέρινγκ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Young Machine, τις φωτογραφίες του οποίου αναδημοσιεύουμε στο άρθρο αυτό, το σύστημα quick shifter πιθανότατα περνά στον βασικό εξοπλισμό (από προαιρετικό που ήταν ως τώρα), ενώ στη γενιά του 2024 προστίθεται μια μαύρη ματ έκδοση δίπλα στη γνωστή μας κόκκινη Grand Prix Red.

Το ζουμί της όλης ιστορίας για εμάς βέβαια είναι το ενδεχόμενο να του ξαναδούμε στα μέρη μας, κάτι που πλέον δεν πρέπει να αποκλειστεί. Οι νέες προδιαγραφές της Ιαπωνίας (Reiwa 2) σχεδιάστηκαν στα ίδια επίπεδα με τις Euro 5, γεγονός που μπορεί εύκολα να σημαίνει την επιστροφή του CBR600RR στις ευρωπαϊκές αγορές.

Κατά πόσον αυτό όντως θα συμβεί μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για να μάθουμε, καθώς προς το παρόν η Honda έχει επιβεβαιώσει μόνο πως το νέο CBR600RR του 2024 θα είναι διαθέσιμο σύντομα στην Ιαπωνία.

Πηγή: Young Machine