Kawasaki Eliminator 500 2024


Η Kawasaki επαναφέρει ένα όνομα από τα παλιά, επιστρατεύοντάς το στην cruiser μάχη της Α2 απέναντι στο Honda Rebel 500.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 3/10/2023

Η Kawasaki είχε παρουσιάσει την Άνοιξη στην Ιαπωνία το Eliminator 400 σε δύο εκδόσεις, απλή και SE, βασισμένο στον δικύλινδρο κινητήρα των Ninja και Ζ400, ωστόσο αυτή η εκδοχή έμελλε να είναι μια αποκλειστικότητα της Ιαπωνίας και της Ταϊλάνδης, όπου τα 400 κυβικά αποτελούν ένα όριο στις κατηγορίες διπλωμάτων.

Στην Ευρώπη ωστόσο η Kawasaki επιφύλασσε μια διαφορετική μοτοσυκλέτα, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση φορά έναν νέο κινητήρα 451 cc που δικαιολογεί την ονομασία Eliminator 500.

Ο δικύλινδρος αυτός έχει προκύψει από αυτόν των Ninja 400 με μακρύτερη διαδρομή εμβόλων για την ίδια διάμετρο – 70 x 58.6 mm, αντί 70 x 51.8 των 400αριών. Αυτή η μεταβολή συνεπάγεται πολλές ακόμη αλλαγές στον κινητήρα για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με τη μέγιστη αποδιδόμενη ισχύ να ανακοινώνεται στα 44.8 hp / 9,000 rpm και μέγιστη ισχύ 4.3 kgm / 6,000 rpm. Η δύναμη αποδίδεται μέσω συμπλέκτη μονόδρομου με υποβοήθηση (assist & slip) και εξατάχυτου κιβωτίου.

Ο κινητήρας εδράζει σε ένα πλαίσιο ατσάλινο χωροδικτύωμα που αποτελεί παραλλαγή του σχεδίου του Ninja 400 με τις απαραίτητες προσαρμογές στα δεδομένα του cruiser μοντέλου, και συνεργάζεται με ένα συμβατικό πιρούνι 41 mm μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω που ρυθμίζουν ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων τους.

Κυλά σε τροχούς 18 ιντσών μπροστά και 16 πίσω, φρενάρει με δύο δίσκους που αμφότεροι διαθέτουν διπίστονες δαγκάνες και εξοπλίζεται με δικάναλο ABS της Nissin.

Το ύψος σέλας είναι το χαμηλότερο στη γκάμα της Kawasaki από 250 ως 500 κυβικά στα 735 mm, ενώ προαιρετικά διατίθενται ακόμη δύο επιλογές, μια ψηλότερη κατά 30 mm και μια ακόμη χαμηλότερη κατά 20.

Το νέο Kawasaki Eliminator 500 σταματά τον δείκτη της ζυγαριάς στα 176 υγρά κιλά, με το 13λιτρο ρεζερβουάρ γεμισμένο.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει μια στρογγυλή μικρή οθόνη LCD που εξοπλίζεται στη βασική της μορφή με συνδεσιμότητα Bluetooth για να μπορεί ο αναβάτης να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες της εφαρμογής “Rideology the App” που επιτρέπει προβολή βασικών ενημερώσεων στην οθόνη της μοτοσυκλέτας, μερικές ρυθμίσεις της οθόνης από το τηλέφωνο, πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα και καταγραφή της διαδρομής και στοιχείων τηλεμετρίας μέσω GPS.

Παράλληλα η Kawasaki παρουσιάζει και μια λίγο πιο πλούσια έκδοση Eliminator 500 SE, η οποία διαφοροποιείται με αποκλειστικό χρωματισμό και την προσθήκη μερικών αξεσουάρ από τη λίστα του μοντέλου στο βασικό του πακέτο:

- Μάσκα προβολέα

- Παροχή φόρτισης USB-C στη δεξιά πλευρά του τιμονιού

- Σέλα δύο υλικών με ραφές

- Φυσούνες στα καλάμια του πιρουνιού

- Μαύρο προστατευτικό εξάτμισης

Στην Ιαπωνική έκδοση SE υπάρχει και ένα ζεύγος κάμερες μπροστά και πίσω που καταγράφουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής σε μια κάρτα microSD, ενώ σε περίπτωση ατυχήματος το συμβάν αποθηκεύεται και σε ξεχωριστό αρχείο για εύκολη εύρεση. Δυστυχώς αυτό το σύστημα προορίζεται μόνο για τα ιαπωνικά Eliminator 400 SE και όχι για τα 500άρια που θα έρθουν στα μέρη μας.

Το νέο Kawasaki Eliminator 500 θα είναι διαθέσιμο σε μια κατάμαυρη επιλογή Metallic Flat Spark Black, ενώ το Eliminator 500 SE ξεχωρίζει από τη διακριτική διχρωμία Metallic Matte Carbon Gray / Flat Ebony που στην ουσία είναι ένα παιχνίδι μεταξύ μεταλλικού και ματ μαύρου.