KTM RC 8C 2024: Εκατό και να καίνε


Με την παραγωγή του περιορισμένη στις μόλις 100 μοτοσυκλέτες φτιαγμένες στο χέρι, το RC 8C του 2024 έρχεται για να μας ξαναδείξει τι εστί Ready To Race φιλοσοφία.

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 14/3/2024

Με προορισμό αυστηρά τις πίστες και διαθέσιμες στον πιο περιορισμένο αριθμό που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, οι εν λόγω μοτοσυκλέτες χτίζονται σε ένα πλαίσιο σχεδιασμένο για την πίστα, φορτωμένες με κορυφαία αγωνιστικά εξαρτήματα.

Όπως και με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις του, το RC 8C του 2024 θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία αποκλειστικά διαδικτυακά μέσω του ειδικού ιστότοπου, ο οποίος θα ανοίξει στις 20 Μαρτίου στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Εκεί, οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να κάνουν κράτηση για μία από τις 100 διαθέσιμες μονάδες μέσω προκαταβολής 1.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει επίσης να επιλεγεί ένας προτιμώμενος αντιπρόσωπος όπου οι αγοραστές θα ήθελαν να παραλάβουν το RC 8C τους.

Μαζί με τη μοτοσυκλέτα τους, οι αγοραστές θα μπορούν να κάνουν κράτηση και για τη σχετική εμπειρία πίστας στο Portimão της Πορτογαλίας, απαιτώντας ωστόσο την πρόσθετη αγορά ενός σχετικού κιτ. Η όλη εμπειρία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το στήσιμο της μοτοσυκλέτας για την πίστα, δείπνο, συναντήσεις και χαιρετισμούς με μέλη της αγωνιστικής ομάδας της KTM, "βόλτες" εντός πίστας με το KTM X-BOW με τους εργοστασιακούς αναβάτες αλλά και μια παγκόσμια αποκλειστική προεπισκόπηση του τι πρόκειται να έρθει από τη μάρκα για το μέλλον.

Στα μοναδικά χαρακτηριστικά που φέρνουν το RC 8C συγκρίσιμο με επίπεδα απόδοσης Moto2, συγκαταλέγεται η σχεδόν 1:1 αναλογία ισχύος/βάρους με 135 ίππους για τα 142 στεγνά κιλά της μοτοσυκλέτας, η αγωνιστική εξάτμιση από την Akrapovic, το πλαίσιο από χρωμομολυβδανιούχο χάλυβα, οι αναρτήσεις WP APEX Pro, τα φρένα της Brembo αγωνιστικών προδιαγραφών και τέλος οι εξαιρετικά ελαφριές ζάντες αλουμινίου της Dymag.

Εδώ μπορείτε να δείτε και το περσινό RC 8C, σε περίπτωση που προτιμάτε να το... δείτε έστω μαύρο.