MV Agusta Dragster RR SCS America


Η ειδική έκδοση America συνεχίζει την παράδοση της MV Agusta σε μοτοσυκλέτες αφιερωμένες στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 12/7/2023

Το 1973 γεννήθηκε η MV Agusta 750S, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στον κόσμο ντυμένη στα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η ιταλική εταιρεία στην αμερικανική αγορά. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2004, το όνομα America συνδέθηκε με τη Brutale 750, ενώ το 2012 ακολούθησε μια ανάλογη έκδοση βασισμένη στην τετρακύλινδρη Brutale 1090 RR, την ισχυρότερη γυμνή μοτοσυκλέτα της MV Agusta ως τότε.

Πέντε χρόνια αργότερα η νέα τρικύλινδρη πλατφόρμα της MV Agusta ενσωμάτωσε τη Brutale 800 RR America του 2017, συνέχεια της οποίας υπήρξε το 2018 η Dragster 800 RR America που κατασκευάστηκε σε 200 μόλις αντίτυπα.

Φέτος η MV Agusta επιστρέφει με την πέμπτη αφιερωματική έκδοση, με περιορισμένη παραγωγή 300 κομματιών, την Dragster RR SCS America, και η οποία θα διατεθεί μόνο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Και εδώ το πρώτο που προσέχει κανείς είναι η βαφή που, όπως και στις προκατόχους της, αντανακλά την αμερικανική σημαία και γαρνίρεται με μια ειδική σέλα με την περιγραφή “America Special Edition” ραμμένη στο χέρι.

Ξεχωρίζει επίσης από το ανθρακονημάτινο μασίφ κάλυμμα του πίσω τροχού με γραφικά, ενώ ο αριθμός παραγωγής της κάθε μοτοσυκλέτας (001-300) βρίσκεται εγχάρακτος στην πάνω τιμονόπλακα.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με ένα Special Parts Kit που περιλαμβάνει διάφανο καπάκι για τον συμπλέκτη SCS, ασορτί κουκούλα μοτοσυκλέτας και πιστοποιητικό γνησιότητας.

Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να αναβαθμίσει τη Dragster RR SCS America με μια σειρά εξαρτημάτων που περιλαμβάνουν εξάτμιση τιτανίου Akrapovic με ειδική ECU για την προσαρμογή του κινητήρα και η οποία ανεβάζει τη μέγιστη ισχύ στους 148 hp στις 12,800 rpm.

Φυσικά, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, αυτή η Dragster RR εξοπλίζεται με τον αυτόματο συμπλέκτη SCS 3.0 που κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Rekluse. Αυτός συνδυάζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα που διαθέτει στρόφαλο με αντίστροφη φορά περιστροφής – τεχνολογία MotoGP – για ένα αποτέλεσμα που φέρει τη σφραγίδα της MV Agusta.

Η διάθεση της Dragster RR SCS America ξεκίνησε αποκλειστικά για τη Βόρεια Αμερική την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί.