Vespa GTV 300 2023


Η πιο σπορ Vespa ανανεώνεται διατηρώντας τη χαρακτηριστική της εμφάνιση και φορώντας τον πιο δυνατό κινητήρα της γκάμας.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 28/6/2023

Η Vespa προχώρησε στην παρουσίαση, της νέας GTV 300, το μοντέλο που τοποθετεί ως την πιο σπορ Vespa της γκάμας. Χαρακτηριστικό του σπορ προσανατολισμού της είναι η χρήση του κινητήρα 300 hpe, του ισχυρότερου μοτέρ Vespa στην ιστορία, που παράγει 23.8 ίππους, χρησιμοποιώντας 4βάλβιδη κεφαλή και υγρόψυξη.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση της Vespa GTV είναι εμφανείς σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, με κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό φωτιστικό σώμα εμπρός, που τοποθετείται στο φτερό – οι Ιταλοί το λένε Faro Basso, δηλαδή χαμηλό φανάρι. Όλα τα φώτα του μοντέλου είναι τεχνολογίας LED, ενώ πλήρως ψηφιακά είναι τα όργανα του μοντέλου, επιτρέποντας και την διασύνδεση με κινητό, μέσω της πλατφόρμας Vespa MIA. Tα όργανα τοποθετούνται σε ειδική βάση, που περιβάλλεται από τμήμα του fairing ψηλά στο τιμόνι, ενώ νέα είναι η εμφάνιση της εμπρός «γραβάτας», η σχεδίαση των τροχών και ο χρωματισμός αυτών.

Η σέλα του μοντέλου είναι φινιρισμένη σε δύο χρώματα, ενώ στον εξτρά εξοπλισμό υπάρχει και καπάκι της πίσω σέλας, στο χρώμα της εκάστοτε Vespa. To ματ μαύρο χρώμα, συναντάται σε διάφορα σημεία του φινιρίσματος στην GTV. Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο σε 2 χρωματισμούς, μπεζ και μαύρο.

Στον εξοπλισμό της Vespa GTV, περιλαμβάνεται keyless σύστημα εκκίνησης, υπολογιστής ταξιδιού, θύρα USB, μοκέτα χώρου αποσκευών, σύστημα traction control (ASR) και ABS.