CCM RAF100 Spitfire – Περιορισμένης παραγωγής μοντέλο


Η CCM παρουσίασε την special έκδοση ενός μοντέλου που ήταν ήδη χαρακτηρισμένο ως “περιορισμένης παραγωγής”, του Spitfire Bobber. Πρόκειται για το CCM RAF100 Spitfire, που αποτείνει φόρο τιμής στην βρετανική πολεμική αεροπορία και στα επιτεύγματα της, κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. 

  • 12/7/2018

Ως σημείο αναφοράς, χρησιμοποιήθηκε φυσικά το καταδιωκτικό Spitifire της Supermarine, το πιο γνωστό αεροσκάφος των Βρετανών στον ΒΠΠ. Η μοτοσυκλέτα φέρει στυλιστικά στοιχεία εκείνης της εποχής, όπως τα ελαστικά με την λευκή ρίγα στο προφίλ τους και το παράλληλο με το μπροστινό φτερό πινακιδάκι. Ένα set από μαλακές, δερμάτινες και  χειροποίητες πλαϊνές βαλίτσες αλλά και μια επίσης δερμάτινη λωρίδα που διατρέχει το ρεζερβουάρ καταλήγοντας σε μια πρακτική θήκη – “τσέπη”, είναι άλλα δύο στοιχεία ποτυ τονίζουν το ρετρό και νοσταλγικό ύφος της κατασκευής.

Το ρεζερβουάρ, όπου είναι και το μοναδικό σημείο της μοτοσυκλέτα όπου εφαρμόζεται βαφή, έχει τα χρώμα του πρωτότυπου αεροσκάφους Supermarine Spitfire K5054, ενώ οι ασπρόμαυρες λωρίδες, είναι μια αναφορά στους αντίστοιχους χρωματισμούς που έφεραν τα συμμαχικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν στην απόβαση στην Νορμανδία, προκειμένου να αναγνωρίζονται καλύτερα από τις φίλες δυνάμεις.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την standard έκδοση του Spifrire Bobber δεν έχουν αλλάξει. Το RAF100 πρόκειται να κατασκευαστεί σε 100 κομμάτια, με την τιμή τυ να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί, αυτό που γνωστοποιήθηκε όμως, είναι ότι 1000 λίρες από κάθε μοτοσυκλέτα που πουλιέται, θα δίνονται στο ταμείο της αγαθοεργιών της RAF προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για καλό σκοπό.

Από φωτογραφίες, δυστυχώς η CCM δεν έχει δώσει ακόμα στην δημοσιότητα, υπάρχουν όμως δυο σχετικά video: