Νiu - Αλματώδης ανάπτυξη, εκπληκτικές πωλήσεις και νέες συνεργασίες!


Εμφανίστηκε το 2014 και μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγινε η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών σκούτερ της Κίνας. Το δίκτυό της πλέον μετρά 760 σημεία πώλησης στην Κίνα, ενώ επιπλέον εξάγει τα ηλεκτρικά σκούτερ της σε 27 χώρες του κόσμου – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, μέσω του επίσημου εισαγωγέα Muvus Α.Ε.

  • 19/3/2019

Η δε άνοδός της είναι αλματώδης: οι παγκόσμιες πωλήσεις της Niu έφτασαν αισίως στα 93,611 κομμάτια, σημειώνοντας μια αύξηση-ρεκόρ της τάξης του 79.2% συγκριτικά με το 2017! Και σκεφτείτε πως αυτά τα νούμερα επιτεύχθηκαν χωρίς να έχει ακόμη αρχίσει να πουλάει στις ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες αγορές για ηλεκτρικά οχήματα…

Συγκεκριμένα λοιπόν, αυτή η αύξηση πωλήσεων αντιστοιχεί σε 92.1% αύξηση τζίρου για τη Niu, φτάνοντας στα 1.478 δισεκατομμύρια RMB – περίπου 194 εκατομμύρια ευρώ, με ισοτιμία 19/3/2019.

Η άνοδός της φαίνεται πως συνεχίζεται ακάθεκτη, καθώς δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου του 2018 με 77.9% αύξηση πωλήσεων και 95% αύξηση τζίρου συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο του 2017. Τα νούμερα αυτά, μόλις δημοσιεύτηκαν τροφοδότησαν ένα μικρό άλμα στην τιμή της μετοχής της εταιρείας, η οποία κέρδισε 17% μέσα σε μερικές μόλις μέρες.

Η πιο πρόσφατη είδηση, δε, αναμένεται να τονώσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της Niu, καθώς ανακοινώθηκε πως έφτασε σε συμφωνία με τη Volkswagen για την από κοινού ανάπτυξη λύσεων micro-mobility.

Η είσοδος της Niu στην αγορά των ΗΠΑ είναι το επόμενο μεγάλο νέο που λογικά τα επιταχύνει ακόμη περισσότερο την ανάπτυξή της, καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί η IPO (Initial Public Offering) στο Αμερικανικό χρηματιστήριο (NASDAQ), από την οποία συγκέντρωσε περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Το μέλλον φαντάζει υπέρλαμπρο για τη Niu.