Royal Enfield – Himalayan Dakar Concept


Ένα εντυπωσιακά τροποποιημένο Royal Enfield Himalayan παρουσιάστηκε σε σαλόνι της Ταϋλάνδης, κλέβοντας την παράσταση με την “τραχιά”,  καθαρόαιμη Rally εμφάνιση του. 

  • 12/9/2018

Προσθήκες πλαϊνών πλαστικών και μάσκας που σχηματίζουν fairing, ένα ολόκληρο… σύμπλεγμα από προστατευτικά κάγκελα, ψηλά τοποθετημενο τελικό εξάτμισης, νέα σέλα και προσθήκη μιας off – road φιλοσοφίας, ενιαίας ουράς, με πλαϊνά number plate και απόληξη σε “αιχμηρό” ψηλό φτερό. 

Φυσικά τα ελαστικά αλλάχτηκαν και αυτά, με ένα ζευγάρι 100% χωμάτινου προσανατολισμού, ενώ επιλέχθηκε μια βαφή σε κόκκινο λευκό και μπλε. Το στοιχείο που τράβηξε όμως την προσοχή και δημιούργησε ερωτηματικά, ήταν τα χαρακτηριστικά  αυτοκόλλητα του Dakar, που αναπαριστούν έναν Tuareg.

Θα συμμετάσχει η Royal Enfield στο Dakar;!

Μάλλον όχι… Η μοτοσυκλέτα κάτω από αυτή την εντυπωσιακή εμφάνιση, παραμένει ένα νορμάλ Himalayan, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι. Όσο κάλος και αν αποδειχτεί ο μονοκύλινδρος αερόψυκτος κινητήρας των 411 κ.εκ. για πολιτική χρήση, οι 24,5 ίπποι της ονομαστικής του απόδοσης, απλά δεν επαρκούν για το Rally πεδίο.