Suzuki – Ενισχύει το ίχνος των μοτοσυκλετών στα "ραντάρ" αυτοκινήτων


Οδεύοντας “πρόσω ολοταχώς” προς ένα μέλλον όπου τα αυτόνομα συστήματα ασφαλείας θα αποτελούν τον κανόνα στα αυτοκίνητα και στα βαρέα οχήματα των δρόμων, η μοτοσυκλέτα παραμένει ο… “προβληματικός” παράγοντας στην εξίσωση. 

  • 6/3/2019

Ο βασικότερος λόγος είναι το μικρό “ίχνος” της μοτοσυκλέτας, το οποίο δεν μπορεί να εντοπιστεί επαρκώς από τους περιμετρικούς αισθητήρες και τα “ραντάρ” των οχημάτων που φέρουν αυτόνομα συστήματα ασφαλείας. 

Αν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι οι μοτοσυκλέτες αλλάζουν ταχύτατα κατεύθυνση και αποτελούν τα οχήματα με την μεγαλύτερη ικανότητα μεταβολής της κινητικής τους κατάστασης στους δημόσιους δρόμους, τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό, η Suzuki κατέθεσε πατέντες που αφορούν στην τοποθέτηση ειδικών ανακλαστικών πάνω σε μοτοσυκλέτες, που θα διευκολύνουν τους αισθητήρες και τα ραντάρ των συστημάτων ασφαλείας να τις εντοπίζουν. 

Επί της ουσίας, είναι το αντίθετο της τεχνολογίας “stealth” που γνωρίζουμε από στρατιωτικές εφαρμογές. Στην προκειμένη περίπτωση, αντικειμενικός σκοπός είναι να γίνεται όσο το δυνατό πιο διακριτό το ίχνος μιας μοτοσυκλέτας.