Voge DS525X: Η νέα βασίλισσα της ιταλικής αγοράς


Ντεμπούτο με πρωτιά στις ιταλικές ταξινομήσεις για τη νέα Α2 adventure της Voge.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 15/10/2023

Η αγορά μοτοσυκλετών της Ιταλίας είναι μεγαλύτερη και πλουσιότερη από την ελληνική, μα τα σημάδια των καιρών δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας. Στην Ιταλία η πρωτιά των ταξινομήσεων μοτοσυκλετών ήταν αποκλειστική υπόθεση των BMW R 1200 GS και R 1200 GS Adventure από το 2016 ως και το 2019, ώσπου η ανατροπή ήρθε από κει που λίγοι την περίμεναν.

Η Benelli με τα TRK502 και TRK502X έπιασε κορυφή το 2020 και παραμένει εκεί ως και σήμερα, ανατρέποντας τα δεδομένα της ιταλικής αγοράς ως ένα σημάδι πως τα διαθέσιμα χρήματα για αγορά δικύκλου έχουν περιοριστεί αισθητά και στη γείτονα χώρα.

Όπως όλα δείχνουν όμως, η Benelli απέκτησε νέο ανταγωνιστή στη μάχη της κορυφής, καθώς η έλευση του νέου Voge DS525X έγινε με πάταγο. Οι πρώτες παραδόσεις έγιναν μέσα στον Ιούλιο 2023, αλλά στον πρώτο πλήρη μήνα της στην Ιταλία η νέα μοτοσυκλέτα της Voge χτύπησε κορυφή!

Τον Αύγουστο λοιπόν ταξινομήθηκαν 242 Voge DS525X, χαρίζοντας στο μοντέλο την πρωτιά του μήνα και υποσχέσεις για δυνατή μάχη με τα TRK502 στο υπόλοιπο του 2023.

Παράλληλα, η Voge έγινε η πρώτη αμιγώς κινέζικη κατασκευάστρια που χτυπά κορυφή στις ιταλικές πωλήσεις - θεωρώντας πως η Benelli είναι μια ιταλο-κινεζική σύμπραξη και αναγνωρίζοντας πως έχει απείρως πιο οικείο όνομα στην Ιταλία από τη Voge.

Πλέον αναμένουμε και τους επόμενους μήνες για να δούμε αν αυτή η τάση ήταν παροδική ή αν όντως το παράδειγμα της Benelli συνιστά απλώς την αρχή μιας νέας πραγματικότητας στην Ιταλία και κατ' επέκταση στις ευρωπαϊκές αγορές.