Ριζική ανανέωση για το Peugeot Django 2024


Ένα μοντέλο που γυρίζει πλήρως σελίδα στην ιστορία του.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 26/4/2024

Το Peugeot Django αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της γαλλικής μάρκας με το πολύ ιδιαίτερο ρετρό στυλ του που σε παραπέμπει στα 50s. Ωστόσο, η Peugeot έχει αποφασίσει να αλλάξει το μοντέλο άρδην, όπως διαπιστώσαμε και από κοντά – στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 το ολοκαίνουργιο Django βρισκόταν εκεί στην έκδοση Allure και σε σκούρα κόκκινη απόχρωση.

Το νέο Django έχει μια σαφώς πιο έντονη πινελιά του σύγχρονου στην σχεδίαση του, διατηρώντας όμως την γενική μορφή του "κλασικού" Django. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το μοντέλο θα διατεθεί τόσο στην έκδοση Allure, όσο και στην Sport – μπορείτε να τη δείτε και στην φωτό παρακάτω, σε μια υπέροχη μεταλλική ασημί απόχρωση με πορτοκαλί λεπτομέρειες.

Από τις όψεις που φωτογραφίσαμε το μοντέλο στην έκθεση φαίνονται τόσο οι δραστικές αλλαγές στο σχέδιο, όσο και οι "συνδέσεις" με τα αυτοκίνητα της Peugeot, κάτι για το οποίο είχαμε σχολιάσει ανάλογα και δοκιμάζοντας το τρίτροχο Metropolis 400.

Από τη θέση του αναβάτη φαίνονται ήδη και άλλες αλλαγές, όπως η χρήση ψηφιακής οθόνης οργάνου αντί για το αναλογικού τύπου ταχύμετρο του κλασικού Django, όπως επίσης και η ύπαρξη keyless κεντρικού διακόπτη. Στην ίδια φωτογραφία βλέπουμε και το ντουλαπάκι ποδιάς του νέου Django.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Peugeot πιθανότατα δε θα διακόψει το "κλασικό" Django από τη γκάμα της, προσφέροντας τα δύο μοντέλα παράλληλα. Σε αυτό αναμένουμε επιβεβαίωση, όπως επίσης και σε ό,τι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή του νέου Django στην Ελλάδα.