Η BYD αποφάσισε σε ποια χώρα θα κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο αυτοκινήτων


Όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη και οι Κινέζοι διάλεξαν τη χώρα που θα κατασκευάσουν το πρώτο τους εργοστάσιο αυτοκινήτων επί ευρωπαϊκού εδάφους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BYD
  • 8/11/2023

Η BYD ενισχύει ακόμη περισσότερο την ευρωπαϊκή της «επέλαση,» ξεκινώντας τις διαδικασίες για την κατασκευή της πρώτης μονάδας παραγωγής επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, πηγές κοντά στην αυτοκινητοβιομηχανία θέλουν την Ουγγαρία να είναι η χώρα που έχει επιλεγεί για τη δημιουργία του εργοστασίου.

Εκτός αυτού, το Automotive News Europe αναφέρει ότι μια κυβερνητική ιστοσελίδα στο Shenzhen της Κίνας, όπου βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της BYD, αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρείας, Wang Chuanfu.

Το Reuters επικοινώνησε με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δήλωσε ότι βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία αναζήτησης της κατάλληλης τοποθεσίας για το εργοστάσιο κι ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα έρθουν στα τέλη του έτους. Από τη μεριά της, η ουγγρική κυβέρνηση δεν έκανε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η αντιπρόεδρος της εταιρείας, Stella Li, είχε κάνει γνωστή την πρόθεση της BYD να κατασκευάσει αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Η ίδια είχε μάλιστα αναφέρει ότι έρευνες για τη δυνατότητα υλοποίησης ενός τέτοιου πρότζεκτ ήταν ήδη σε εξέλιξη.

Η BYD έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την «εισβολή» της στην ευρωπαϊκή αγορά, με την γκάμα της να είναι διαθέσιμη σε Γερμανία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Ισπανία και στις σκανδιναβικές χώρες.

Στην Ελλάδα, πωλούνται τα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα και λεωφορεία της εταιρείας, ETP3, ETM6 και ΕΥΤ, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιό της στην Ουγγαρία, το οποίο εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή αυτού του είδους οχημάτων. Εκτός αυτού, η εταιρεία Sixt, προσφέρει επιλογές ενοικίασης και leasing του Atto 3, του δημοφιλούς κι ιδιαίτερα πετυχημένου SUV της κινεζικής φίρμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δυσκολεύτηκε το BYD Han στο τεστ αποφυγής (video)

Η BYD καλεί τα κινεζικά brand σε συστράτευση για να «γκρεμίσουν» το παλιό παγκόσμιο κατεστημένο

Το νέο supercar της BYD «αντιγράφει» τη Citroen - Μπορεί να κινηθεί και με τρεις τροχούς (video)