Aprilia RS 457 2024


Τα μικρά supesport έρχονται για τα καλά στο προσκήνιο, με το νέο μοντέλο της Aprilia να ταράζει εντόνως τα νερά της κατηγορίας.

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 8/9/2023

Και τι δεν είχαμε ακούσει και τι δεν είχαμε διαβάσει για το επερχόμενο, μυστηριώδες supersport από το Noale. Από το όνομα μέχρι τις επιδόσεις, όλα ήταν στον αέρα. Μέχρι σήμερα που οι Aleix Espargaro και Maverick Vinales το παρουσίασαν στο Misano.

Στη γλώσσα του design, το κενό μεταξύ RS 125 και RS 660 γεφυρώνεται με τα γονίδια του RSV4, πασπαλισμένο με πινελιές α λα MotoGP, όπως στο «φτερό» κάτω από τα led φωτιστικά σώματα. Ο συνολικός σχεδιασμός είναι αναμενόμενα επιθετικός, με ωραίες λεπτομέρειες όπως το πολυόργανο των 5’’ και τα φωτιζόμενα χειριστήρια στο τιμόνι, του οποίου η εργονομία ισορροπεί μεταξύ πίστας και καθημερινότητας.

Επ’ ευκαιρία, το πακέτο ηλεκτρονικών του RS 457 διαθέτει ηλεκτρονικό γκάζι ride-by-wire και περιλαμβάνει ρύθμιση ελέγχου πρόσφυσης τριών επιπέδων που μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί πλήρως. Ακόμα, συναντάμε τρία Riding Modes.

Στα των επιδόσεων, ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος κινητήρας αποδίδει τα μέγιστα της άδειας Α2 στα 35kW, ήτοι 47 ίππους για τα 159 -στεγνά- κιλά της μοτοσυκλέτας πετυχαίνοντας την καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους στην κατηγορία του, με το μηχανικό σύνολο να φιλοξενείται ως φέρον στοιχείο σε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο.

Τέλος, στα του εξοπλισμού, μπροστά συναντάμε ένα ανεστραμμένο σύστημα στα 41 χλστ. (διαδρομής 120 χλστ.) και πίσω ένα μονοσόκ αμορτισέρ (με διαδρομή στα 130 χλστ), με τις δυο αναρτήσεις να έχουν μόνο δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης. Στα φρένα, η ByBre σταματά το RS 457 εμπρός και πίσω, με ένα μονό δίσκο στα 320 χλστ. μπροστά και έναν δίσκο στα 220 χλστ πίσω.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες όπως η τιμή, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο ως προς τον ανταγωνισμό.