Triumph Tiger 900 2024: Βελτιώσεις και 108 άλογα


Ισχυρότερο, πιο οικονομικό και με πολλές ακόμα αλλαγές, το Triumph Tiger 900 του 2024 θέλει να ανεβάσει τον πήχη, όπως λέει και η ίδια η Triumph.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 31/10/2023

Η Triumph παρουσίασε επίσημα, την νέα γκάμα Tiger 900 2024. Το μοντέλο έχει σημαντικές αλλαγές, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η αύξηση της ισχύος στους 108 ίππους, αλλά και η προσθήκη νέων τεχνολογιών υπέρ της ασφάλειας του αναβάτη. Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις: GT, GT Pro και Rally Pro.

Ο κινητήρας 3 κυλίνδρων σε σειρά, έχει αυξημένη ισχύ κατά 13% ώστε να φτάσει τους 108 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή έχει επίσης αυξηθεί, στα 9,2 kgm. Ο κινητήρας διατηρεί την διάταξη στροφάλου T-plane, ενώ είναι πλέον πιο ελαστικός στις χαμηλές στροφές, όπως διατείνεται η εταιρεία. Παράλληλα, υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης κατά 9%.

Αξιοσημείωτες είναι οι αλλαγές στην εργονομία. Η σέλα αναφέρεται ως πιο επίπεδη και μεγαλύτερη, ενώ στις εκδόσεις Pro είναι θερμαινόμενη στον βασικό εξοπλισμό -είναι παράλληλα ρυθμιζόμενη σε ύψος, κατά 20 χιλιοστά, σε όλα τα μοντέλα, ενώ διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και ως «χαμηλή», για συνολικά 40 χιλιοστά χαμηλώματος. Το τιμόνι έχει νέες ελαστικές βάσεις για μεγαλύτερη άνεση, ενώ για την έκδοση Rally Pro, έχει αλλάξει θέση και βρίσκεται 15 χιλιοστά πιο κοντά στον αναβάτη, επιτρέποντας «μια πιο ευέλικτη οδήγηση σε καθιστή ή όρθια στάση». Αναθεωρημένο είναι και το σχήμα του ρεζερβουάρ των 20 λίτρων.Επιπλέον, νέα είναι η οθόνη TFT των 7 ιντσών, με δυνατότητα συνδεσιμότητας με Bluetooth «My Triumph» σε όλα τα μοντέλα, ενώ προστίθεται και θύρα παροχής ρεύματος USB στο κόκπιτ.

Στις εκδόσεις GT και GT Pro, μιλάμε για χυτούς αλουμινένιους τροχούς 19 και 17 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ η έκδοση Rally Pro φέρει ακτινωτούς τροχούς 21 και 17 ιντσών, με ελαστικά Tubeless. 

Η Triumph βελτίωσε τις ικανότητες φρεναρίσματος των Tiger 900 2024, με όλα τα μοντέλα της γκάμας να έχουν δαγκάνες Brembo Stylema. Στα ηλεκτρονικά περιλαμβάνεται σύστημα ενεργοποίησης των αλάρμ σε πέδηση έκτακτης ανάγκης, αυτόματα, ενώ νέα φώτα θέσης αυξάνουν την ορατότητα του μοντέλου και αναδεικνύουν καλύτερα την εμφάνιση του.

Μιλώντας για σχεδίαση, τα Triumph Tiger 900 2024 είναι ανασχεδιασμένα εν μέρει, όπως στα πλαστικά γύρω από το «κόκπιτ», το ράμφος και τα πλαϊνά, για μεγαλύτερη επιθετικότητα στο look. Έχουμε επίσης, νέα γραφικά και χρώματα.

Στον εξοπλισμό, τα Tiger 900 2024 περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- Cornering ABS και Traction Control με μονάδα IMU

- Μέχρι και 6 χαρτογραφήσεις λειτουργίας, ανάλογα την έκδοση

- Full LED φωτισμό και φωτιζόμενους διακόπτες

- Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, στις Pro εκδόσεις

- Quickshifter στις Pro εκδόσεις

- Σύστημα απεικόνισης πίεσης ελαστικών, στις Pro εκδόσεις

- Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Marzocchi στις εκδόσεις GT και GT Pro, με την τελευταία να έχει ηλεκτρονική ρύθμιση προφόρτισης και διαδρομές 180 και 170 χιλιοστά, εμπρός και πίσω αντίστοιχα

- Στην έκδοση Rally Pro, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Showa με διαδρομές 240 και 230 χιλιοστά εμπρός και πίσω, για πιο έντονη off-road χρήση

- Ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε εύρος 50 χιλιοστών

- Η μοτοσυκλέτα θα συνοδεύεται και από μία εκτενή γκάμα επίσημων αξεσουάρ, μεταξύ των οποίων εξάτμιση τιτανίου Akrapovic, που σηματοδοτεί μια νέα συνεργασία μεταξύ της Triumph και της σλοβενικής εταιρείας εξατμίσεων.

Τα μοντέλα θα γίνουν διαθέσιμα νωρίς το 2024, ενώ πληροφορίες για την τιμή τους στην αγορά μας αναμένονται.