BMW F 900 GS 2024: Επιβεβαίωση των φημών


Υπερκυβισμός και, πιθανότατα, αναβάθμιση για τα «μεσαία» Adventure της Βαυαρικής εταιρείας.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 4/9/2023

Για το πιθανολογούμενο BMW F 900 GS 2024 σας είχαμε γράψει ήδη, εδώ και 6 μήνες, όταν και ήρθαν στην επιφάνεια ανάλογα ρεπορτάζ από Γερμανία – διαβάστε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ. Πριν λίγα 24ωρα, ο «φάκελος» ανοίγει ξανά, μετά από ένα teaser της BMW στα κοινωνικά της δίκτυα, που μας παραπέμπει στις 7 Σεπτεμβρίου (δηλαδή την Πέμπτη), και μας ρωτάει, αν…  είμαστε πεινασμένοι για περισσότερα (Hungry for More).

Εξετάζοντας την εικόνα που οι Γερμανοί κοινοποίησαν, το BMW F 900 GS σχεδόν αποκαλύπτεται μπροστά μας, θα έλεγε κανείς. Τι αλλάζει από το ένα μοντέλο στο άλλο; Απλούστατα, η χρήση του κινητήρα των 895 κ.εκ., που μέχρι τώρα εξοπλίζει τα F 900 R και F 900 XR. Αυτό που φαίνεται επίσης, όμως, από την φωτογραφία, είναι μια πιθανή αλλαγή και στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας, με το "ασύμμετρο" εμπρός φανάρι να αντικαθίσταται από μια μονή μονάδα. 

H χρήση του μεγαλύτερου σε κυβικά μοντέλου, πιθανότατα εξυπηρετεί την BMW στο να πιάσει ευκολότερα, στόχους ρύπων, χωρίς να αναγκαστεί σε μείωση της ισχύος –μια πρακτική η οποία έχει γίνει ο κανόνας, στην εποχή των Euro 5 στις μοτοσυκλέτες. Δεν ανακοινώνονται, όπως είναι φυσικό, τιμές ισχύος και ροπής για την F 900 GS ακόμα, όμως μιλάμε τουλάχιστον για διατήρηση της απόδοσης στους 94 ίππους, με μια βελτιωμένη καμπύλη ροπής. Έτσι παραμένει και η δυνατότητα περιορισμού της μοτοσυκλέτας, στους 47 ίππους, για το δίπλωμα Α2.

Περισσότερα θα μάθουμε και επίσημα, σε 3 ημέρες.