BMW S 1000 XR 2024


Το S 1000 XR για το 2024 κερδίζει 5 ίππους αλλά και βελτιώσεις στα σημεία της εργονομίας και του κινητήρα.

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 30/10/2023

Διατηρώντας τον ίδιο τετρακύλινδρο κινητήρα των 999 κ.εκ. προερχόμενο από το S1000RR, η νέα μοτοσυκλέτα αλλάζει ως προς την εισαγωγή αέρα και τη νέα χαρτογράφηση. Βελτιστοποιημένο είναι και το Shift Assistant Pro, υποσχόμενο καλύτερες αλλαγές ταχυτήτων. Αν και η ισχύς αυξάνεται όπως προείπαμε κατά 5 ίππους, η ροπή παραμένει στα 114Nm στις 9250 σ.α.λ.

Αναθεωρημένη είναι και η εργονομία, η οποία κατά τη BMW αποσκοπεί στη χρήση τόσο στον δρόμο όσο και στην πίστα. Η BMW λέει ότι η θέση οδήγησης έχει επανασχεδιαστεί πλήρως – προσφέροντας επιπλέον 10 χλστ. ύψος καθίσματος (μεταφέροντάς το στα 850 χλστ.), παρέχοντας λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια, ενώ άν τα 850 χιλιοστά είναι πολύ ψηλά για εσάς, υπάρχουν διαθέσιμες τρεις επιλογές ύψους σέλας. Επανασχεδιασμένη είναι ακόμα η τιμονόπλακα και η ρύθμιση πίσω αμορτισέρ.

Οπτικά οι αλλαγές είναι λίγες, με το μπροστινό «ράμφος» να είναι πλέον στο ταιριαστό χρώμα και όχι μαύρο ενώ και η επένδυση του ψυγείου έχει πια ανάγλυφο φινίρισμα. Ακόμα, η ουρά έχει αλλάξει επίσης ελαφρώς, με γνώμονα το πιο επιθετικό design.

Στα του εξοπλισμού, στάνταρ είναι πλέον τα cornering φώτα πορείας, ενώ δε λείπουν η ανάφλεξη χωρίς κλειδί και η θύρα φόρτισης USB. Στη λίστα των αλλαγών του 2024 είναι και η χωρητικότητα της μπαταρίας, η οποία είναι επίσης αυξημένη από 9Ah σε 12Ah. Τέλος, η μοτοσυκλέτα μπορεί πλέον να εξοπλιστεί με τροχούς M Carbon ως προαιρετικό πρόσθετο για μείωση του μη αναρτημένου βάρους.

Θα είναι διαθέσιμο σε Blackstorm, Gravityblue και Lightwhite Motorsport με τον τελευταίο να είναι και ο πιο εντυπωσιακός ίσως χρωματισμός. Οι τιμές θα ξεκινούν από τις 20.500 ευρώ με το κόστος να μπορεί να ανέβει εύκολα με την πληθώρα επιλογών εξοπλισμού της BMW.