CFMOTO 800MT Explore


Πρωτομάθαμε γι’ αυτή τον Φεβρουάριο και πλέον την απολαμβάνουμε σε προνομιακή τιμή γνωριμίας.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 13/7/2023

Στις αρχές του χρόνου έγινε γνωστό πως η CFMOTO ετοιμάζει μια τρίτη έκδοση 800ΜΤ δίπλα στις Sport και Touring. Η 800MT Explore βασίζεται στην Touring με τις ακτινωτές ζάντες 19 και 17 ιντσών (μπρος και πίσω αντίστοιχα) και ξεχωρίζει με τον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών της συστημάτων με μερικά σημαντικά νέα όπλα: traction control (TC), νέες ride modes και οπίσθιο ραντάρ.

Το πρώτο είναι το γνωστό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που εδώ εκμεταλλεύεται τα cornering χαρακτηριστικά που διαθέτει η 800ΜΤ για να προσφέρει ένα παραπάνω επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας ως προς τις άλλες δύο εκδόσεις της.

Οι ride modes διαθέτουν δύο επιλογές για κίνηση εκτός δρόμου, τις Off Road και All Terrain modes που προστίθενται στις βασικές Sport και Rain. Στην πρώτη σημειώνουμε απαλότερη απόκριση στο γκάζι και το TC ρυθμίζεται στο λιγότερο ευαίσθητο επίπεδο που επιτρέπει αρκετό ντριφτάρισμα του πίσω τροχού, ενώ στην All Terrain έχουμε ακόμη πιο απαλή απόκριση και απενεργοποίηση των TC και ABS.

Το έτερο σύστημα αφορά ένα ραντάρ στο πίσω μέρος της που υποστηρίζει προειδοποιήσεις Blind Spot Detection (εντοπισμός τυφλού σημείου), Lane Change Assist (υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας) και Rear Collision Warning (προειδοποίηση οπίσθιας σύγκρουσης).

Επιπλέον, η 800MT Explore εξοπλίζεται με μια ακόμη μεγαλύτερη οθόνη TFT με διαγώνιο 8 ιντσών – από τις 7 ίντσες των Sport και Touring.

Οι αλλαγές της νέα έκδοσης ολοκληρώνονται με διαφορετικά λάστιχα, Michelin Anakee.

Κατά τα λοιπά η μοτοσυκλέτα δε διαφέρει στα τεχνικά της χαρακτηριστικά σε τίποτε πλην της ζυγαριάς, όπου δείχνει 225 υγρά κιλά, έξι λιγότερα από την Touring στην οποία βασίζεται.

Η διάθεση της CFMOTO 800MT Explore ξεκινά μέσα στον Ιούλιο στις χώρες της Ευρώπης που η αντιπροσώπευση υπάγεται στη CFMOTO Motorcycles Distribution GmbH του ομίλου Pierer (Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία και Ισπανία), ωστόσο στην ελληνική αγορά είναι ήδη διαθέσιμη και μάλιστα η αντιπρόσωπος Muvus έχει ανακοινώσει από τον Απρίλιο μια ειδική τιμή γνωριμίας €10,990 που θα ισχύσει για περιορισμένο διάστημα.

Καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί στην ελληνική ιστοσελίδα της CFMOTO, γνωρίστε την μέσω της ευρωπαϊκής της ιστοσελίδας: cfmoto-motorcycle.eu/en/motorcycles/multi-function-touring/800mt-explore