Ducati Diavel for Bentley


Το Centro Stile Ducati σε συνεργασία με τους σχεδιαστές της Bentley, δημιούργησε μια έκδοση του Diavel V4 που συνδυάζει τη μοναδικότητα των δύο κόσμων που εκπροσωπούν οι εν λόγω εταιρείες.

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 15/12/2023

Εμφανισιακά, οι γραμμές του Diavel V4 έχουν προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Bentley Batur, ενός μοντέλου που σηματοδότησε το τέλος του W12 κινητήρα για τη Bentley. Οι σφυρήλατες ζάντες που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν για το ιδιαίτερα πράσινο Diavel, θυμίζουν τα σχήματα του αυτοκινήτου και είναι βαμμένες σε σκούρο «σατέν τιτανίου», αφήνοντας ορατές κάποιες επεξεργασμένες επιφάνειες.

Οι πλευρικές εισαγωγές αέρα αντικατοπτρίζουν τη δίχρωμη μπροστινή μάσκα, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία του Batur, ενώ το φτερό εμπρός, το υποτυπώδες φέρινγκ και η επάνω όψη του ρεζερβουάρ θυμίζουν τα «νεύρα» του καπό. Το δε μονόσελο, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με σελάκι συνοδηγού, παίρνει πολλά στυλιστικά στοιχεία από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Πολλά από τα εξαρτήματα του είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, όπως τα winglets, το κάλυμμα προβολέα, τα καλύμματα κινητήρα, της εξάτμισης και του ψυγείου, τα πλαϊνά πάνελ αλλά και η ουρά, με τις «κυριλέ» λεπτομέρειες να είναι παντού, όπως στη σέλα σε μαύρο Alcantara, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, με το λογότυπο Bentley κεντημένο στο πίσω μέρος. Η εξάτμιση έχει επίσης επανασχεδιαστεί για να εναρμονίζεται με τις γραμμές της μοτοσυκλέτας.

Το δε Batur, είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Bentley, με κινητήρα W12 που αποδίδει 740 ίππους, κατασκευασμένο σε μόλις 18 «αντίτυπα», συναρμολογημένα στο χέρι από τους «καλλιτέχνες» της Mulliner και το εσωτερικό τμήμα της Bentley κατά παραγγελία.

Εκτός από τις 500 αριθμημένες Diavel για χάρη της Bentley λοιπόν, η Ducati προσφέρει επίσης μια σειρά από μόλις 50 μοτοσυκλέτες, ονόματι Diavel Bentley Mulliner. Οι 50 Diavel Bentley Mulliner θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τους πελάτες της Bentley, οι οποίοι μέσω άμεσης συνεργασίας με τους σχεδιαστές του Centro Stile Ducati, θα μπορούν να διαμορφώσουν το Diavel τους με διαφορετικά χρώματα για τη σέλα, τις δαγκάνες των μπροστινών φρένων, τα ανθρακονήματινα εξαρτήματα και τις ζάντες. Θα μπορούν επίσης να επιλέξουν το ίδιο χρώμα με το αυτοκίνητό τους για τα μέρη της μοτοσυκλέτας τους.

Το Diavel Bentley, όπως όλες οι συλλεκτικές Ducati, παραδίδεται με πιστοποιητικό γνησιότητας, σέλα συνοδηγού και κάλυμμα μοτοσυκλέτας. Το όνομα του μοντέλου και ο αριθμός παραγωγής της μονάδας είναι χαραγμένα σε μια πλάκα που έχει τοποθετηθεί στο κάλυμμα από ανθρακονήματα της κεφαλής στη δεξιά πλευρά της μοτοσυκλέτας. Τέλος, κάθε Diavel Bentley θα παραδοθεί σε αποκλειστική εξατομικευμένη ξύλινη θήκη.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο κατασκευαστών οδήγησε επίσης στη δημιουργία μιας Capsule Collection, που επιτρέπει στους αγοραστές να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους με ένα κράνος jet και ένα μπουφάν διαθέσιμο σε ανδρική και γυναικεία έκδοση, περιορισμένης έκδοσης, που χαρακτηρίζεται από χρωματικό συνδυασμό που αντικατοπτρίζει αυτόν της μοτοσυκλέτας.

Εντός, συναντάμε το γνώριμο κινητήρα V4 Granturismo των 1.158 κ.εκ., των 168 ίππων και της άπλετης ροπής, δίχως περαιτέρω μηχανικές αλλαγές, μιας και η ειδική έκδοση για τη Bentley έχει αισθητική χροιά.

Τα περί τιμής και διάθεσης παραμένουν άγνωστα, αλλά οπωσδήποτε θα απευθύνονται σε πολύ-πολύ λίγους…