EICMA 2023 - Honda CB650R & CBR650R 2024


Οι δύο τετρακύλινδρες Honda γίνονται οι πρώτες μοτοσυκλέτες της που θα φορέσουν τον νέο ημιαυτόματο συμπλέκτη Honda E-Clutch, ενώ συμπληρώνονται με πινελιές φρεσκάδας στη σχεδίαση τους.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 9/11/2023

Η Honda διατηρεί τις τετρακύλινδρες CB650R και CBR650R περίπου ως είχαν από τεχνικής σκοπιάς, με ένα φρεσκάρισμα στην εμφάνισή τους.

Η γυμνή CB650R επιμένει στη σχεδίαση Neo Sports Café, με μερικές επανασχεδιασμένες πινελιές, όπως ο νέος κεκλιμένος προβολέας, τα καινούργια πλαστικά στις πλευρές του ψυγείου, νέα ουρά, καθώς και μια νέα οθόνη TFT έγχρωμη με διαγώνιο 5 ιντσών και στάνταρ συνδεσιμότητα Honda RoadSync.

Η δε ολόσωμα ντυμένη CBR650R έχει επανασχεδιασμένο μπροστινό φέρινγκ, τις ίδιες αλλαγές με τη γυμνή αδελφή της σε προστατευτικά ψυγείου και ουρά, καθώς και τη νέα οθόνη.

Η μεγάλη είδηση για το ντουέτο αυτό είναι το ντεμπούτο του Honda E-Clutch που θα προσφέρεται κατ' επιλογή στις δύο 650άρες Honda, για πρώτη φορά τη γκάμα της ιαπωνικής εταιρείας.

Το E-Clutch είναι στην ουσία ένα ημι-αυτόματο σύστημα μετάδοσης που παρακάμπτει τη μανέτα του συμπλέκτη, αλλά οι αλλαγές γίνονται παραδοσιακά με το πόδι, σα να υπάρχει ένα quickshifter στον επιλογέα του κιβωτίου.

Επιπλέον όμως, με το E-Clutch η μοτοσυκλέτα μπορεί να σταματά στο φανάρι και να μένει με ταχύτητα στο κιβώτιο, καθώς και να ξεκινά χωρίς χειροκίνητη χρήση του συμπλέκτη.

Το σύστημα μπορεί να απενεργοποιηθεί από σχετική επιλογή στα μενού της οθόνης, μετατρέποντας τη μοτοσυκλέτα για απολύτως συμβατική λειτουργία με τον συμπλέκτη.