EICMA 2023 - Honda NX500 2024


Ακόμα ένα ιστορικό όνομα επιστρέφει από την Honda, υπό την μορφή του NX500.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 7/11/2023

Η νέα εποχή του μεσαίου Adventure μοντέλου για το δίπλωμα Α2, για την Honda, ακούει στο όνομα NX500. Επαναφέροντας ένα γνωστό ακρωνύμιο από το παρελθόν της, η Honda βρίσκει την ευκαιρία να κάνει πιο «σκληροτράχηλο» το μοντέλο, με τις κατάλληλες επεμβάσεις.

Αρχικά, η αλλαγή στην εμφάνιση της μοτοσυκλέτας είναι έκδηλη, όχι μόνο ως προς μια πιο σκληροτράχηλη πλευρά, αλλά και ως προς την χρήση της αεροδυναμικής, για καλύτερη σταθερότητα στις μεγάλες ταχύτητες. Νέα είναι τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω,  ενώ το μοντέλο αποκτά επίσης νέα οθόνη TFT προερχόμενη από το Transalp, με δυνατότητα συνδεσιμότητας και πλοήγησης, άλλες λειτουργίες σε συνδυασμό με κινητό τηλέφωνο, αλλά και νέους διακόπτες στην αριστερή χειρολαβή, πλέον και με φωτισμό.

Οι τροχοί του μοντέλου είναι νέοι, ελαφρύτεροι για την μείωση του μη αναρτώμενου βάρους, ενώ το εμπρός φρένο φέρει αξονικού τύπου δαγκάνες Nissin και δύο δίσκους διαμέτρου 296 χιλιοστών. Το πιρούνι και το αμορτισέρ έχουν νέες ρυθμίσεις, ενώ το πλαίσιο παραμένει όμοιο με αυτό του CB500. Η κατανομή βάρους ανακοινώνεται ελαφρώς «πισώβαρη», με 48,7% εμπρός και 51,3% πίσω.

Στον κινητήρα, ο οποίος παραμένει όμοιος με ισχύ 47,6 ίππους και μέγιστη ροπή 4,4 kgm, χρησιμοποιείται πλέον Traction Control (HSTC), ενώ έχει ρυθμιστεί εκ νέου ο εγκέφαλος της μοτοσυκλέτας, για καλύτερη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών και βελτίωση της επιτάχυνσης στις χαμηλές-μεσαίες.  

Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για την αγορά μας, για την διαθεσιμότητα και την τιμή του Honda NX500 2024 και στην Ελλάδα.