Έρχεται και στην Ευρώπη η νέα ηλεκτρική Niu XQi 3


Σχεδιασμένη για εύκολη οδήγηση, ακόμα και αν έχεις δίπλωμα Α1 ή αυτοκινήτου, σε εντός και εκτός δρόμου περιπέτειες.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 10/1/2024

Στα πλαίσια της EICMA 2023 η NIU παρουσίασε τη νέα XQi 3, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με εμφανείς τις off-road βλέψεις, αλλά και τη φιλικότητα ως προς μεγάλη μερίδα αναβατών και οδηγών. Η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την Street, που θα είναι περιορισμένη στα 45 km/h τελικής ταχύτητας, αλλά και στην Wild, η οποία δε θα έχει έγκριση για χρήση στον δρόμο και θα μπορεί να φτάσει έως και τα 75 km/h αποκλειστικά για χρήση εκτός δρόμου.

Όπως γίνεται προφανές, την έκδοση Street θα μπορεί να οδηγήσει οποιοσδήποτε έχει δίπλωμα αυτοκινήτου (B) ή/και οποιοδήποτε δίπλωμα δικύκλου, με βάση την τρέχουσα νομοθεσία.

Ο ηλεκτροκινητήρας της XQi 3 βρίσκεται στο κέντρο και τοποθετημένος χαμηλά για καλύτερη κατανομή βάρους, αποδίδοντας έως 10.7 ίππους, ενώ η μπαταρία είναι αφαιρούμενη και υπόσχεται αυτονομία 80-90 χιλιόμετρα, με μία φόρτιση. Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με τροχούς 19 και 20 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, δίσκους φρένων 220 και 203 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι αναρτήσεις ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση επαναφοράς. Τόσο από τις φωτογραφίες, όσο και από τα βίντεο του μοντέλου είναι προφανές πως η XQi ακροβατεί μεταξύ μίας μικρής μοτοσυκλέτας και ενός ποδηλάτου βουνού. Το βάρος της αγγίζει μόλις τα 76 κιλά.

Τα καλά του εξοπλισμού δε σταματούν εδώ μιας και η XQi έχει πρόβλεψη για σύνδεση με κινητό τηλέφωνο, ξεκλείδωμα με τεχνολογία NFC, θύρα παροχής ρεύματος USB, αλλά και δυνατότητα πλοήγησης GPS, μέσω της TFT οθόνης. Η έκδοση Street, φυσικά, θα φέρει και τα απαραίτητα για νόμιμη κυκλοφορία στο δρόμο, όπως φλας, καθρέπτες και τα συναφή.

Η τιμή του νέου μοντέλου έχει ανακοινωθεί στα 5.999 ευρώ, και για τις δύο εκδόσεις, ωστόσο δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα, για το πότε ακριβώς θα έρθει στην Ελλάδα.