Ηλεκτρικά Honda Cub, Dax και Zoomer!


H εταιρεία που έφερε την μοτοσυκλέτα στις μάζες, τώρα θέλει να αλλάξει ξανά το κατεστημένο – Με τρία νέα ηλεκτρικά δίκυκλα, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα έρθουν στην Ελλάδα...

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 26/7/2023

Από τα διεθνή μέσα, αποκαλύφθηκαν τα 3 νέα, ηλεκτροκίνητα δίκυκλα της Honda, ονόματι Cub e, Dax e και Zoomer e και σίγουρα θα προκαλέσουν συζήτηση! Και αυτό, διότι τα τρία νέα μοντέλα της εταιρείας κατατάσσονται στην κατηγορία των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων: Έχουν και πετάλια, ενώ η τελική τους φτάνει μέχρι τα 25 χλμ/ώρα αυστηρά. Όμως το βασικό ατού τους, είναι αναφέρονται άμεσα σε ιστορικά μοντέλα της εταιρείας και, ουσιαστικά, πλάθουν τον χαρακτήρα τους και πάνω στο όνομα τους.

Τα τρία μοντέλα είναι τα Cub e, Dax e και Zoomer e, με την προσθήκη του «e» γράμματος να υποδηλώνει την ηλεκτροκίνητη φύση τους. Μπορούν να οδηγηθούν είτε με τα πετάλια, ως ποδήλατα, είτε και ως μοτοσυκλέτες, δηλαδή με άνοιγμα του γκαζιού χωρίς να υπάρχει ανάγκη από τον αναβάτη να κάνει πετάλι.

Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ο ηλεκτροκινητήρας που εδράζει στο κέντρο του πίσω τροχού, ενώ η μπαταρία είναι τοποθετημένη ηλεκτρικά. Εμφανισιακά, είναι σαφείς οι αναφορές των μοντέλων, στα ομώνυμα δίκυκλα βενζίνης της Honda, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω!

Δυστυχώς, μέχρι τώρα και από όσα γνωρίζουμε, δεν προβλέπεται η έλευσή τους στην Ευρώπη, καθώς απευθύνονται στην αγορά της Κίνας αλλά... για να δούμε, μήπως αλλάξει κάτι στο μέλλον.