MV Agusta Brutale 1000 RR Assen


Περιορισμένων εκδόσεων συνέχεια για την MV Agusta με το Brutale 1000 RR Assen. Μια μοτοσυκλέτα που γιορτάζει τις 35 νίκες της MV Agusta στην πίστα του Assen, γνωστή και ως «καθεδρικό ναό της ταχύτητας».

  • ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ
  • 14/9/2023

Τα εν λόγω αποτελέσματα  κάνουν την MV Agusta τον πιο επιτυχημένο Ιταλό κατασκευαστή και την τρίτη συνολικά σε επιτυχίες στην ολλανδική πίστα. Βέβαια, έχει περάσει μισός αιώνας από τότε, με την τελευταία νίκη της MV Agusta στο Assen να χρονολογείται το 1973, όταν ο Giacomo Agostini θριάμβευσε στην κατηγορία των 350 κ.εκ.

Πλέον, ο νέος χρωματισμός του Brutale 1000 RR Assen έχει σχεδιαστεί για να τιμήσει αυτές τις ένδοξες μέρες. Μόλις 300 αριθμημένες μονάδες της μοτοσυκλέτας θα κατασκευαστούν στο χέρι στην Ιταλία, για μια άκρως περιορισμένη έκδοση που είναι επίσης αποτέλεσμα άμεσης συνεργασίας με την πίστα του Assen. Ο «Cathedral of Speed» υπέγραψε συμφωνία με την MV Agusta που θα προωθήσει τη σχέση μεταξύ εταιρείας και πίστας, το πρώτο αποτέλεσμα της οποίας είναι μια αναμφισβήτητα αποκλειστική μοτοσυκλέτα.

Σαν καμβάς χρησιμοποιήθηκε το Brutale 1000 RR του 2023, το οποίο διαθέτει μια σειρά αναβαθμίσεων, κυρίως το ηλεκτρονικό κιβώτιο ταχυτήτων που εξασφαλίζει ταχύτερη και ομαλότερη αλλαγή ταχυτήτων ως αποτέλεσμα τροποποιήσεων υλικού και λογισμικού. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός, εν σειρά τετρακύλινδρος των 998κ.εκ., ικανός να αποδίδει 208 ίππους στις 11.000 rpm και 11,5 κιλά ροπής στις 11.000 rpm. Η αναλογία βάρους-ισχύως 1,1 hp/kg επιτυγχάνεται χάρη σε ξηρό βάρος 186 κιλών (και 197 πλήρης υγρών).

Ο συγκεκριμένος δε χρωματικός συνδυασμός του «Assen», που συνδυάζει το μπλε (Blu Nordico), το ασημί (Argento Ago) και το χρυσό, έρχεται να τονίσει κάθε λεπτομέρεια και τον κορυφαίο εξοπλισμό. Η επιλογή των υλικών χτυπά επίσης τον στόχο, ξεκινώντας από τους πολύ ελαφρούς Rotobox τροχούς από ανθρακονήματα , η τεχνολογία κατασκευής των οποίων επιτρέπει εξαιρετικά λεπτές ακτίνες. Το ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται επίσης για τις θερμικές ασπίδες που προστατεύουν τις εξαστμίσεις σε κάθε πλευρά της μοτοσυκλέτας, σε όλα τα στιλιστικά και λειτουργικά στοιχεία που υποστηρίζουν το μπροστινό σετ φώτων και για τα πάνελ στην περιοχή του ρεζερβουάρ.

Ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία του πλαισίου, όπως οι πλαϊνές πλάκες από αλουμίνιο και το μονόμπρατσο ψαλίδι, ξεχωρίζουν για την ασημί απόχρωση, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον σκούρο τόνο του πλαισίου. Η σέλα διαθέτει μπλε επένδυση Alcantara, ενισχύοντας περαιτέρω αυτή τη μοναδική μοτοσυκλέτα, η οποία διαθέτει επίσης ένα δίχρωμο μπλε και ασημί ρεζερβουάρ με γυαλισμένο φινίρισμα.

Όπως με κάθε ειδική έκδοση, το συνοδευτικό Special Parts Kit προσθέτει δύναμη και αποκλειστικότητα, μειώνοντας το βάρος από μια μοτοσυκλέτα που είναι ήδη ελαφριά στην τυπική της διαμόρφωση. Τα εξαρτήματα κυμαίνονται από τελικά τιτανίου, με αποκλειστική μονάδα ελέγχου για μέγιστη ισχύ, έως μανέτες φρένου και συμπλέκτη κατεργασμένα με CNC, το κάλυμμα του καθίσματος συνοδηγού από ανθρακονήματα και την αλουμινένια τάπα καυσίμου.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα έρχεται με ένα ιδιαίτερο κάλυμμα και το σχετικό πιστοποιητικό γνησιότητας να ολοκληρώνουν τον εξοπλισμό, όσο για την τιμή δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται κοντά στις 30.000 ευρώ.