Yamaha R1 GYTR 25th Anniversary


Για την 25η επέτειο της YZF-R1 η Yamaha Motor Europe προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσεις μια μοτοσυκλέτα πραγματικά πολύ κοντά στις προδιαγραφές του WorldSBK.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 24/7/2023

Η ομάδα μηχανικών της Yamaha Motor Research & Development Europe (YMRE) έχει στο βιογραφικό της τη δημιουργία 11 αγωνιστικών R1 που έχουν πάρει νίκες στο WorldSBK, δημιουργώντας παράλληλα μια σειρά κορυφαίων εξαρτημάτων που διατίθενται μέσω του GYTR PRO Shop (Genuine Yamaha Technology Racing) για κάθε ιδιοκτήτη R1.

Η συλλογή GYTR PRO για την R1 περιλαμβάνει πολλά εξαρτήματα όπως, μεταξύ πολλών άλλων, το ελαφρύ και ανθεκτικό ανθρακονημάτινο υποπλαίσιο που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει το τροποποιημένο δοχείο βενζίνης με χαμηλότερο κέντρο βάρους, κεντρική ηλεκτρονική μονάδα Magneti Marelli ECU, πιρούνι Öhlins FGR και αμορτισέρ TTX, ένα ψαλίδι που αναπτύχθηκε ειδικά για το WorldSBK, εξαρτήματα Brembo για αγωνιστική βελτίωση του φρεναρίσματος, καθώς και ανθρακονημάτινα φέρινγκ μεγάλης αντοχής, μικρού βάρους και ειδικά σχεδιασμένα μαζί με τον ανεμοθώρακα για βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση.

Επιπλέον μπορεί κανείς να βρει την προγραμματιζόμενη μονάδα ελέγχου GYTR PRO Electronic System (GPES) που εξελίχθηκε για τις ομάδες της Yamaha στα παγκόσμια WorldSBK κι Endurance και εξοπλίζεται με κορυφαίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως anti-wheelie, launch control, διαχείριση φρένου κινητήρα, ρυθμιζόμενη τροφοδοσία και traction control.

Η εξέλιξη του GYTR PRO πακέτου είναι αποτέλεσμα χρόνων εξέλιξης με τη βοήθεια κορυφαίων αναβατών, όπως οι αναβάτες WorldSBK Toprak Razgatlioglu και Andrea Locatelli, μαζί με τον αναβάτη εξέλιξης Niccolò Canepa.

Για να γιορτάσει την επέτειο 25 ετών από την παρουσίαση της R1, η Yamaha Motor Europe παρουσιάζει μια αποκλειστική σειρά 25 μοτοσυκλετών R1 με όλα τα κομμάτια της συλλογής GYTR PRO, οι οποίες θα συναρμολογηθούν εξ ολοκλήρου στο χέρι από πεπειραμένους τεχνικούς σε ένα από τα 25 GYTR PRO Shops της Ευρώπης και θα είναι αυτομάτως αναγνωρίσιμες από απόσταση χάρη στα μοναδικά, αφιερωματικά χρώματα που θα διακοσμήσουν τα ανθρακονημάτινα φέρινγκ τους.

Οι παραγγελίες των R1 GYTR PRO 25th Anniversary, με προδιαγραφές όσο πιο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς στις αγωνιστικές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, θα γίνουν μόνο ηλεκτρονικώς, με τους πελάτες να έχουν την επιλογή του συνεργείου GYTR Pro Shop που θα τους ετοιμάσει τη μοτοσυκλέτα στις ακριβείς προδιαγραφές επιλογής τους.

Επιπλέον, καθένας από τους 25 νέους ιδιοκτήτες R1 GYTR PRO 25th Anniversary θα έχει την ευκαιρία να περάσει μια μέρα στην πίστα με μια ομάδα μηχανικών της Yamaha, για να στήσει τη μοτοσυκλέτα του ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία των εργοστασιακών αναβατών, όπως ο πρωταθλητής WorldSBK 2021 Toprak Razgatlioglu.

Προφανώς, με μόλις 25 μοτοσυκλέτες διαθέσιμες για όλον τον κόσμο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν για να προλάβουν μια εξ αυτών, κλείνοντας τη δική τους στη διεύθυνση: yamaha-racing.com/gytr/gytr_supersport/gytr-pro/.