Honda: Παγκόσμια κυρίαρχος στις πωλήσεις μοτοσυκλετών


Τα μεγέθη των πωλήσεων ζαλίζουν για τον κολοσσό της μοτοσυκλέτας παγκοσμίως, που έχει την κορυφή των πωλήσεων του segment εδώ και 50 χρόνια.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 1/4/2024

Εξετάζοντας τα παγκόσμια δεδομένα πωλήσεων μοτοσυκλετών για το 2023, τα δεδομένα είναι λίγο-πολύ αναμένομενα, όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει το ίδιο το μέγεθος αυτών. Για το 2023, οι πωλήσεις δικύκλων ανήλθαν στα 62,5 εκατομμύρια παγκοσμίως, σημειώνοντας άνοδο 2,6% σε σχέση με πέρσι.

Η Honda, λοιπόν, με την οποία κάνουμε την αρχή του άρθρου μας, είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία που εμπλέκεται στις μοτοσυκλέτες και στα δίκυκλα -σημειώνοντας, για το 2023, 18,4 εκατομμύρια πωλήσεις -αυξημένες κατά 4,3% σε σχέση με το 2022.

Το μέγεθος των πωλήσεων της Honda σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται αντιληπτό, αν δει κανείς τις επιδόσεις της δεύτερης κατά σειρά εταιρείας, της ινδικής Hero, η οποία κατέγραψε 5,6 εκατομμύρια πωλήσεις – με μία αύξηση κατά 5,4% από το 2022- αλλά το έκανε κατά κύριο λόγο εντός της εγώριας αγοράς της Ινδίας. Στην 3η θέση της ανάλογης λίστας, κατατάχθηκε η Yamaha, που σημείωσε 4,6 εκατ. Πωλήσεις, με οριακή άνοδο στο 0,9%.

Προβληματικές είναι οι επιδόσεις της κατηγορίας των ηλεκτρικών, με την περσινή 3η στις παγκόσμιες πωλήσεις, Yadea, να σημειώνει πτώση -49,7%, σε μια γενικευμένη κρίση της αγοράς ηλεκτροκίνητων δικύκλων.