SWM SM500R: Πραγματικό SM σε τιμή που δεν παίζεται


Μία μοτοσυκλέτα που φωνάζει μοναδικότητα και υπόσχεται στιγμές αγνής διασκέδασης σε δρόμο αλλά και πίστα, ακόμα και μικρού μεγέθους.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 26/2/2024

Η K-Motors, στην οποία βρεθήκαμε προ ολίγων ημερών και όπου είδαμε από κοντά την εκπληκτική AJP PR7 Adventure (δείτε το ανάλογο άρθρο μας εδώ), αντιπροσωπεύει και την SWM, της οποίας τα μοντέλα έχουμε οδηγήσει αρκετές φορές σε test μέχρι τώρα. Στην K-Motors είδαμε από κοντά και μία από τις πλέον ιδιαίτερες μοτοσυκλέτες που μπορείς να αποκτήσεις, ειδικά αν είσαι φίλος του Supermoto, την SWM SM500R.

Πρόκειται για μία μονοκύλινδρη Supermoto, μέλος μιας κατηγορίας που τα τελευταία χρόνια έχει απομείνει με ελάχιστους και αρκετά ακριβότερους εκπροσώπους από την SM500R. Το μοντέλο της SWM σε δελεάζει με την εκπληκτική τιμή του, η οποία ορίζεται μόλις στα 7.290 ευρώ αυτή την στιγμή. Μάλιστα, όπως μάθαμε και από κοντά, το μοντέλο πιθανόν να μην έρχεται στην Ελλάδα στο μέλλον, οπότε πιθανότατα εδώ βλέπουμε μία από τις τελευταίες SM500R διαθέσιμες για τη χώρα μας.

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 501 κυβικών, τύπου Bialbero, δηλαδή με δύο εκκεντροφόρους άξονες και έχει απόδοση τουλάχιστον 34 ίππων, στην αρχική διαμόρφωση του κινητήρα για «πολιτική» χρήση και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5. Με την τοποθέτηση αγωνιστικού κιτ, η ισχύς μπορεί να φτάσει έως και τους 52 ίππους. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ορίζεται στα 140 κιλά.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει φρένα Brembo εμπρός και πίσω, με δίσκους 300 και 240 χιλιοστών αντίστοιχα, ενώ οι αναρτήσεις προέρχονται από την KYB και είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, εμπρός και πίσω. Το SWM SM500R φέρει και σύστημα ABS, με δυνατότητα απενεργοποίησης πίσω ώστε να μπορείς να το οδηγήσεις σαν... κανονικό Supermoto, με τον πίσω τροχό σε ελεύθερη ολίσθηση κατά βούληση.

O εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει φώτα LED, σέλα αγωνιστικού τύπου και χούφτες τιμονιού Acerbis, καθρέπτες που αναδιπλώνονται, αλλά και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης Michelin, ενώ έρχεται με 2 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Για περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο, μπορείτε να επικοινωνήσετε και απευθείας με την K-Motors:

Λεωφόρος Φιλαδελφείας 161, Αχαρνές

Τηλ. 210 5540 640

JOIN US