Σύντομα νόμιμη η διήθηση βάσει του νέου ΚΟΚ


Οι δηλώσεις της Υφυπουργού Μεταφορών στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 δίνουν ελπίδες στους μοτοσυκλετιστές για την -επιτέλους- κατάκτηση μιας σημαντικής νίκης εντός των πόλεων.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 12/4/2024

Για το μείζον θέμα της διήθησης δικύκλων στην Ελλάδα, έχουμε γράψει και στο παρελθόν -μπορείτε να δείτε το άρθρο μας με ένα κλικ εδώ. Τώρα, φαίνεται ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, νομιμοποιώντας πλέον την διήθηση υπό το ανάλογο πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Υφυπουργός Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε: "Ένα σημαντικό θέμα που αφορά στην οδική ασφάλεια αλλά και στην ευχέρεια χρήσης του δικύκλου είναι οι ελιγμοί ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Πρόκειται για μία καθημερινότητα που σήμερα αντιτίθεται με όσα λέει ο ΚΟΚ," αναγνωρίζοντας πλέον τόσο την ύπαρξη, όσο και την δυνητική αναγκαιότητα της διήθησης, για τις ελληνικές πόλεις. Άλλωστε, παρά την "στα χαρτιά" παράνομη φύση της, η διήθηση δικύκλων γίνεται ανεκτή και από την Αστυνομία.

Η νομιμοποίηση της διήθησης έχει ήδη γίνει σε αρκετές πόλεις και χώρες του εξωτερικού -κατά περιπτώσεις, σας έχουμε μεταφέρει και τα ανάλογα άρθρα. Πάντα, η νομιμοποίηση αυτή έρχεται και με τους όρους με τους οποίους θα λειτουργεί έννομα π.χ. όριο διαφοράς ταχύτητας μεταξύ δικύκλων και κυκλοφορίας ή απαίτηση, η κυκλοφορία να είναι σταματημένη.

Περιμένουμε να δούμε, το πώς ο νέος ελληνικός Κ.Ο.Κ. θα αντιμετωπίσει αυτό το σημαντικό ζήτημα για τους μοτοσυκλετιστές στη χώρα μας.