Παρουσίαση Suzuki GSX-S1000 GX στην Ελλάδα


Η εκδήλωση που οργανώθηκε από την Suzuki Moto Ελλάδος, στο Gazarte στην Αθήνα, είχε έντονο Ιαπωνικό αέρα σε όλα τα επίπεδα.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 1/3/2024

Η Suzuki τονίζει όπως καμία άλλη ιαπωνική εταιρεία μοτοσυκλέτας αυτή τη στιγμή τον Made in Japan παράγοντα ως διαπιστευτήριο ποιότητας και ως λόγο αγοράς μιας μοτοσυκλέτα της. Την Πέμπτη 29/2 ήταν η σειρά της GSX-S1000 GX να ντεμπουτάρει και επίσημα πλέον στην Ελλάδα – εμείς έχουμε καλύψει ήδη την άφιξη της στις αποθήκες της Suzuki, με το ανάλογο μας βίντεο που μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ.

Η νέα Suzuki GSX-S1000 GX είναι μια μοτοσυκλέτα νέας φιλοσοφίας για τη Suzuki στην κατηγορία των Sports Crossover -σε ελεύθερη απόδοση, μοτοσυκλέτες τουρισμού με στοιχεία από τις off-road, αλλά και σπορ επιδόσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια μοτοσυκλέτα εμφανίζεται, αλλά η πρώτη φορά που η Suzuki «χτυπά» στην κατηγορία με το δικό της οπλοστάσιο.

Στην εκδήλωση είδαμε ξανά τη GSX-S1000 GX από κοντά και στις 3 χρωματικές επιλογές που θα γίνουν διαθέσιμες στη χώρα μας: μαύρο, μπλε-ασημί και σκούρο πράσινο-ασημί. Η τελευταία μάλιστα εξοπλιζόταν με ορισμένα από τα επίσημα αξεσουάρ, όπως η τουριστική σέλα για αναβάτη και συνεπιβάτη, αλλά και οι πλαϊνές βαλίτσες.

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα της Suzuki που εξοπλίζεται με σύστημα ηλεκτρονικών ημιενεργητικών αναρτήσεων από τη Showa, που σε συνδυασμό με την μονάδα IMU και προχωρημένους αλγόριθμους προγραμματισμού προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τις αναρτήσεις για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία αναλόγως των συνθηκών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις ομιλίες των στελεχών της Suzuki Motorcycles, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκε το αναλυτικό βίντεο παρουσίασης της μοτοσυκλέτας, κατά την διάρκεια του οποίου μας εξηγήθηκαν όλα τα τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται στην GX.

Στη συνέχεια, η ιαπωνική ατμόσφαιρα συνεχίστηκε με επίδειξη πολεμικών τεχνών, για να μας ανοίξει η όρεξη για τον μπουφέ ιαπωνικής κουζίνας που ακολούθησε.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα ιδιαίτερο δώρο προς τους παρευρισκόμενους: Μία παραδοσιακή ιαπωνική ποδιά εργασίας, κατασκευασμένη στην Ιαπωνία από αργαλειούς Suzuki και εξαιρετικής ποιότητας σκληρό ύφασμα καθώς, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η εταιρεία ξεκίνησε την δράση της στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας το 1920 πριν μεταβεί στα οχήματα.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την στιγμή που θα δοκιμάσουμε τη νέα τετρακύλινδρη Suzuki και στους δρόμους μας. Μέχρι τότε θυμηθείτε τι εστί Suzuki GSX-S1000 GX στο σχετικό μας άρθρο εδώ.