Benelli Leoncino 800 2024: 20 άλογα πάνω, 5 κιλά κάτω


Διέρρευσαν στοιχεία στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία το Benelli Leoncino 800 ανανεώνεται και γίνεται σημαντικά δυνατότερο για το 2024.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 9/1/2024

Το «λιονταράκι» της Benelli είναι γνωστό εδώ και χρόνια και στην αγορά μας, ως το νεορετρό scrambler στη γκάμα της, διαθέσιμο τόσο στα 500 όσο και στα 754 κυβικά. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στα παγκόσμια δίκτυα, το ανανεωμένο Leoncino 800 του 2024 θα έχει σημαντικές αλλαγές.

Αρχής γενομένης, από την ιπποδύναμη του μοντέλου που θα φτάνει πιθανότατα τους 96 ίππους, από τους 76 του τρέχοντος Leoncino 800. Η αύξηση είναι πολύ σημαντική και πιθανότατα δεν επαφίεται μόνο στην επίσης αναμενόμενη αύξηση του κυβισμού του κινητήρα, από τα 754 στα 799 κυβικά εκατοστά. Ίσως μιλάμε και για δραστικές αλλαγές στα σωθικά και τα ηλεκτρονικά ελέγχου του κινητήρα, αν και προς το παρόν δε μαθαίνουμε κάτι περισσότερο. Για την Ευρώπη, βέβαια, η μέγιστη ισχύς ίσως οριστεί στα 95.2 άλογα, λόγω διπλώματος Α2 – ώστε να μπορεί, νόμιμα, να περιοριστεί στα 47.6 άλογα ως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ακόμα μία σημαντική αλλαγή θα είναι το βάρος, που μειώνεται κατά 5 κιλά, ενώ η τελική ταχύτητα ανακοινώνεται μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων την ώρα. Αλλαγές ανακοινώνονται και στο κομμάτι των περιφερειακών, με νέα φρένα Brembo, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Kayaba (φαίνονται και στις εικόνες), ABS από την Bosch αλλά και χρήση νέων ενδείξεων πίεσης ελαστικών, στα όργανα.

Περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες εν καιρώ.