SYM Jet 14 L/C 125 ABS


Tο SYM JET 14 αποκτά μία ακόμη πιο εκλεπτυσμένη, πιο πρακτική και τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 8/8/2023

[Δελτίο Τύπου]

Μία από τις πλέον ελκυστικές και δημοφιλείς προτάσεις στην κατηγορία των σκούτερ 125cc, το SYM JET 14, αποκτά μία ακόμη έκδοση προκειμένου να αποτελέσει μια ακόμη πιο εκλεπτυσμένη, πιο πρακτική και τεχνολογικά εξελιγμένη επιλογή για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες του.

Σχεδίαση που σε απογειώνει, πρακτικότητα που σε εκτοξεύει!

Το νέο JET 14 διαθέτει ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση με επανασχεδιασμένο το μπροστινό τμήμα, με δίδυμους LED προβολείς και αιχμηρής σχεδίασης LED DRL φώτα, τα οποία εκτείνονται σαν "φρύδια" πάνω από τα φωτιστικά σώματα και καταλήγουν σε σχήμα "μπούμερανγκ" στο κάτω μέρος της μάσκας.

Το επιθετικό και άγριο βλέμμα που δημιουργεί η συγκεκριμένη διάταξη αντανακλά απόλυτα και την πιο σπορ φιλοσοφία του JET 14 , ενώ παράλληλα διατηρεί και τις χρηστικές προεκτάσεις του χαρακτήρα του, όπως το επίπεδο πάτωμα και ο αναδιπλούμενος γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς για την ανάρτηση χειραποσκευών, που διατηρούν την πρακτικότητα που προσφέρει το σκούτερ της SYM σε υψηλά επίπεδα.

Το πίσω φωτιστικό σώμα είναι κι αυτό τεχνολογίας LED, ενώ κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενηθεί ένα full face κράνος καθώς και διάφορα μικροαντικείμενα. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ένας κρυφός διακόπτης ασφαλείας, ο οποίος λειτουργεί ως αντικλεπτική προστασία εμποδίζοντας την εκκίνηση του κινητήρα.

Τα όργανα αποτελούνται από μία ψηφιακή LCD οθόνη, πάνω στην οποία προβάλλεται πλήθος πληροφοριών, πλαισιωμένη από δύο πάνελ με ενδεικτικές λυχνίες, διατηρώντας τη φιλοσοφία των τριών επιπέδων αλλά με αναβαθμισμένες τεχνολογικές πινελιές.

Στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει ένας κλειστός αποθηκευτικός χώρος, όπου μπορεί να τοποθετήσει ο αναβάτης το κινητό του, φροντίζοντας παράλληλα και για τη φόρτισή του χάρη στη θύρα USB QC2.0.

4V – Υγρόψυκτο για υψηλότερες επιδόσεις και οικονομία

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του JET 14, διαθέτει 4 βαλβίδες και σημαντικά υψηλό λόγο συμπίεσης (12.7:1) γεγονός που αντανακλάται και στις επιδόσεις. Ο μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 12.6 ίππους και αποδίδεται στις 8,000 στροφές, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 11.5Nm στις 6,500 στροφές αντίστοιχα.

Παρά την εντυπωσιακή αύξηση των επιδόσεων, η κατανάλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2.6L/100km, χάρη και στο σωστό προγραμματισμό του ψεκασμού της Continental, που σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα των 7.5L του ρεζερβουάρ επιτυγχάνει αυτονομία που μπορεί να μπορεί να ξεπεράσει τα 280 χιλιόμετρα!

Το ψυγείο έχει τοποθετηθεί δεξιά και χαμηλά, στο πίσω μέρος του σκούτερ, συμβάλλοντας έτσι και στο χαμηλό κέντρο βάρους, πέρα από την καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση του κινητήρα.

Δύο δισκόφρενα – ABS Continental

Ένα από τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου JET 14 L/C είναι η τοποθέτηση δύο δισκοφρένων 260mm, τα οποία συνεργάζονται με ένα δικάναλο σύστημα ABS που προέρχεται από την Continental, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά το φρενάρισμα. Το πακέτο ασφάλειας ολοκληρώνει και η τοποθέτηση δύο ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, τα οποία φροντίζουν παράλληλα και για το υψηλότερο ποσοστό άνεσης των επιβαινόντων.

Το νέο JET 14 L/C ABS μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις υπό προϋποθέσεις*, ενώ η τιμή του έχει καθοριστεί στα 2.875€ και διατίθεται από το δίκτυο συνεργατών SYM της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του μοντέλου εδώ: sym.gr/model/jet14-l-c-125-abs

(*) Προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: https://www.gorgolis.gr/isodynamia-diplomaton-proypotheseis

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος

ΨΥΞΗ

Υγρόψυκτο

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ / ΒΑΛΒΙΔΕΣ

1 / 4

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI CONTINENTAL

ΙΣΧΥΣ

12,6ps /8000rpm

ΡΟΠΗ

11,5Nm /6500rpm

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

2,6 L /100km

(WMTC3)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

7,5 L

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

1990 x 780 x 1115

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

785mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

137kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

Δίσκος 260mm

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος 220mm

ABS

Δικάναλο

CONTINENTAL

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Τηλεσκοπικό πιρούνι

100mm

ΟΠ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

100/90-14

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

110/80-14

JOIN US